virtualisering

Videoer fra KVM Forum

Red Hat og Montana Linux har lagt ut videoer fra årets KVM Forum, det vil si presentasjoner om virtualiseringsløsningen Kernel Virtual Machine.

Videoene viser bare den som presenterer, så man bør ha PDFene oppe samtidig.

Sammenligning av Virtualbox og KVM

Phoronix har gjort en interessant test av KVM og Virtualbox. Den er nok spesielt relevant for hjemmebrukere

KVM i SLES 11 SP1

Denne bloggeren har prøvd KVM på SLES 11 SP1 RC4 under Novell Brainshare i Amsterdam (endelig release 2. juni).

Vedkommende har fem års erfaring med Xen og har hjulpet kunder å implementere Xen, som har vært støttet på SLES 10 siden 2006. Derfor var han interessert i å prøve KVM på strak arm, for å se hvor langt han kom.

Bloggeren ble imponert over hvordan KVM var implementert i SLES 11 SP1, og betegner det som et typisk 'bedriftsklart' produkt. Han greidde å virtualisere et tilfelle av SLES 11 SP1 og Windows 7 uten hjelp.

Nøkkelen til dette er verktøyene libvirt & virt-manager for Xen, som nå også håndterer KVM tilsvarende.

Jeg kan tilføye fra litt egen erfaring med de samme YaST2 integrerte, grafiske verktøyene på SLES 10 og openSUSE: det har vært rett fram enkelt å administrere og også 'fjernstyre' virtualiserte tilfeller av Win2k3 server, openSUSE og SLES/OES2 på Xen.

http://sellingfreesoftwareforaliving.blogspot.com/2010/05/kvm-in-suse-li...

BMW også på Linux

ComputerWeekly skriver i en artikkel

How BMW virtualised with SuSE Linux and Xen
Car maker replaces HP-UX, Aix and Solaris with SuSE for production, development and test systems

BMW har tatt i bruk Xen virtualisering på industristandard PC servere for å erstatte sin aldrende PA-Risc, Sun Sparc og IBM Power 4/5 Unix server maskinvare. Bilfabrikanten har arbeidet med Novell for å erstatte 1400 Unix servere med Linux systemer. De valgte Xen foran VMware.
Novell ivaretar all support og leverer maskinvaredrivere. Virtualiseringsløsningen kjører applikasjoner, men ikke BMWs database som skal ha maksimal ytelse.
http://www.computerweekly.com/Articles/2010/05/20/241312/how-bmw-virtual...

BMW er med dette den andre store bilfabrikanten i Europa som har valgt Novell SUSE Linux Enterprise. Franske PSA-Peugot-Citroen valgte SLES for et par år siden http://desktoplinux.com/news/NS9524633069.html

Red Hat 5.5 Beta ute

Red Hat har sluppet versjon 5.5 i beta. Det satses som ventet sterkt på virtualisering med KVM utviklet av Qumranet som Red Hat eier.

WindowsXP + CentOS på Xen/SuSE

WindowsXP + CentOS virtualiserte gjester på Xen/SuSE som vert
Jeg har har nå kommet noen steg videre med mitt "Desktop virtualiseringsprosjekt", f.t basert på Xen 3.3.1/OpenSuSE 11.1 x86_64 (kernel 2.6.27.7-9-xen). Maskinvaren er hp8710w bærbar og underveis også en stasjonær Dell Precision490 arbeidsstajon.

Interoperabilitet: Windows - Linux

Hadde jeg vært nærmere skulle også jeg benyttet anledningen til å delta på følgende, gratis halvdagsseminar av Microsoft og Novell i Oslo, Torsdag 15. Januar 2009, kl. 08.30-13.30:

"Interoperabilitet mellom Windows og Linux – hvordan virtualisering kan bidra til redusert kompleksitet".

KVM 79 under CentOS 5.2

Noen notater for installasjon av KVM 79 under CentOS 5.2. Litt mer detaljer enn jeg selv trenger, i tilfelle noen har lyst til å prøve.

Installasjon av CentOS 5.2:
Man trenger kun CD 1, så lenge man velger custom package selection og fjerner absolutt alle kryss. Legg /boot, / og swap på primary partisjoner, la det meste stå fritt for LVM. Systemklokka bør bruke UTC.

Xen 3.3.0 under CentOS 5.2

Noen notater for installasjon av Xen 3.3.0 under CentOS 5.2. Litt mer detaljer enn jeg selv trenger, i tilfelle noen har lyst til å prøve.

Installasjon av CentOS 5.2:

VirtualBox 2.0

VirtualBox 2.0 er ute, kun åtte dager etter at 1.6.6 ble lansert. Nyhetene inkluderer støtte for 64 bit gjester og bedre brukergrensesnitt basert på Qt4. AMD brukere kan glede seg over bedre ytelse generelt, det samme gjelder de som har SATA.