WebOS

HP vil gjøre webOS til fri programvare

I en pressemelding lansert fredag 9. desember skriver HP at de vil gjøre webOS til fri programvare. Det er foreløpig uklart hvilken lisens selskapet ser for seg. Det vektlegges at man skal holde utviklingen samlet, noe som i praksis betyr at de fortsatt vil tviholde på rettigheter.

HP vil ha WebOS på alle maskiner i 2012

DigitalTrends skriver at HPs sjef Leo Apotheker vil ha WebOS på alle maskiner i 2012. Det har i de siste par ukene vært en rekke spekulasjoner rundt dette, men de færreste hadde regnet med at det skulle gjelde så bredt og så tidlig. Haken ved nyheten er at dette først og fremst handler om å skape et marked for WebOS-applikasjoner. I overskuelig tid vil WebOS sannsynligvis kjøre som et program eller tjeneste under Windows, ikke bruke Linux-kjernen som benyttes på mobiltelefonene.

WebOS gjenoppstår hos HP

Ryktene svirrer om at Apple har iPad 2 i produksjon, så det er i siste liten at Hewlet Packard lanserer sin utfordrer til iPad. Engadget har også en video som viser enheten i bruk. Spesifikasjonene til TouchPad viser at den er hakket over iPad, omtrent der man forventer at neste generasjon vil ligge. Det som er spennende er hvor ellers WebOS kan dukke opp i løpet av året som kommer.

...om det skulle være noen tvil...-.

...om det skulle være noen tvil om at det satses på Linux hos de store OEM'ene er nok HP verdt en titt...

Kort fortalt kan du forvente at HP satser maksimalt på Linux innenfor:

- Hjemmeserver
- Skrivere
- Forbrukerelektronikk
- Mobiltelefoner
- Nettbrett
- Små bærbare

Endelig en Linux hjemmeserver for hvermansen?

Ifølge Engadget har HP bekreftet at de ikke kommer til å levere produkter med Microsoft's "Home Server" installert. Microsoft har i det siste også fått mye pes fordi de fjerner muligheten til å legge til lagringsenheter i neste versjon.

Istedet spekuleres det i at HP kommer til å anvende WebOS som også ventes å bli anvendt i en hel rekke konsumentprodukter fra HP.

HP lanserer Palm PRE 2

HP har lagt ut sider for Palm PRE 2. De nevner ikke slippdato, men om man skal tro Engadget så blir de å få kjøpt fra franske SFR på fredag.

HP satser ikke på smartmobiler

HP har luftet sine tanker omkring oppkjøpet av Palm for investorer på "Bank of America Merrill Lynch tech conference", og CEO Mark Hurd gjør det helt klart at de ikke har kjøpt Palm for å gå inn i smartmobilmarkedet.

Det er Palm's IP (Intellectual Property) som har fristet, spesielt WebOS som er tenkt brukt på alle slags internettoppkoblede enheter.

Synker Palm?

Palm høstet en lang rekke med meget positive artikler ved lanseringen av Palm PRE. Både operativsystemet, brukergrensesnittet og mobilen fikk svært gode kritikker. Allikevel ser det nå ut til at Palm synker.

Android eller Maemo?

Palm har nettopp presentert de nye modellene sine basert på WebOS, men her på bierget er det fortsatt Android som er mest omtalt blant linuxbaserte telefoner.

Android har vært en stor sukssess og er anerkjent som en meget reell konkurrent til iPhone. Nokia's N900 blir omtalt som "the geek's mobile" - en minicomputer med telefonfunksjonalitet snarere enn en mobil med computeregenskaper.

Palm: Opp fra graven med Linux?

Palm PreI disse dager hvor smarttelefoner er allemannseie er det kanskje ikke så mange som reflekterer over opprinnelsen. Casio krediteres for den første maskinen i 1983, og Apple krediteres for begrepet PDA - Personal Data Assistant - brukt på modellen Newton i 1992.