xfce

Grei småtass med Linux - godt alternativ til nettbrett

Når man kan få en Acer Aspire One D255E til 1500 kroner (juletilbud i en nettbutikk), er det fristende med en førjulspresang til seg selv. Med litt modifikasjoner er dette en super reisemaskin.

Xfce 4.8

Xfce 4.8 ble lansert i går. Xfce er et lett skrivebordsmiljø som er populært blant mange erfarne brukere. I tillegg til visuelle forbedringer har man i denne versjonen kuttet gamle avhengigheter, noe som gjør det lettere å bruke systemet på nyere distribusjoner.

Mandriva 2010.0 tilgjengelig

Mandriva 2010.0 er nå tilgjengelig i repoene, men har ikke blitt lansert enda. En kan velge mellom flere versjoner og oversikten finnes her for 2009.1 (forrige versjon): http://wiki.mandriva.com/no/Velg_utgave

Etterligne andre skriverbord med Xfce4

Xfce har lenge vært et solid og lettvekts (hvis man overser koblingen til GTK) skrivebord med et brukergrensesnitt de fleste raskt får under kontroll. I 4.4 serien har utviklerne lagt en del vekt på brukervennlighet, spesielt hva angår tilpasning av utseendet.

Skrivebordsmiljø nå og i fremtiden

Dette er IKKE ment som et flamewar innlegg, men mer som gjetning og takking for de forskjellige skrivebordsmiljøene i fremtiden, men også et sammenligningsgrunnlag å se tilbake til om et halvt år

Skrivebordsmiljø i Linux.

Jeg kom over denne artikkelen om skrivebordsmiljøer (desktop) i Linux. Artikkelen kan være meget nyttig for nybegynnere.

Lenke: http://www.hardware.no/tester/linux/skrivebordsmiljo_i_linux/40646

XFCE 4.4 lansert

XFCE 4.4 er lagt ut til nedlastning, det har ikke kommet noe annonsering fra XFCE selv, men regner med at dette kommer om ikke så lenge.

XFCE 4.4 er et stort hopp fra 4.2. Denne utgivelsen vil etablere XFCE som et alternativt til GNOME og KDE. Noe Thunar (Release notes) skal ha mye av æren for.

Året som gikk og året som kommer

Da nærmer 2007 seg med stormskritt, og jeg vil derfor benytte denne anledning til å ønske alle på linux1 et godt nyttår. 2006 var et godt år for Linux, jeg vil her nevne noe av det viktigste som skjedde året 2006.

XFCE 4.4rc1

Står ikke noe om det på siden til XFCE, men rc1 er ute.
http://www.xfce.org/archive/xfce-4.3.99.1/src/