//]]>-->

Lyd med Hercules Fortissimo 3

alt om grafiske brukergrensesnitt (GNOME, KDE, osv.), applikasjoner tett knyttet til disse og multimedia.

Lyd med Hercules Fortissimo 3

Innleggav Are » fre 15.10.2004 13:41

Sliter med å få mitt lydkort Hercules Fortissimo 3 til å fungere optimalt på Mandrake 10.0.
Jeg har lyd på 1 av 5 høytalere, sub'n funker ikke, og med engang volumet skrues opp kan jeg tydlig høre skurring ved høye toner.

Noen som har peiling på hva jeg bør gjøre?
medlem i 183 måneder
 

Innleggav ak » fre 15.10.2004 16:24

Hm, kjenner desverre ikke Mandrake så godt, men sjekk:

1) At kortet faktisk støttes av kernelen (kanskje unødvendig å si)
2) Hvilken driver som brukes
3) At ALSA, jeg antar at Mandrake bruker det, er satt opp riktig.

Du kan f.eks. kjøre alsaconf som root for det siste.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 183 måneder
 

Innleggav Are » lør 16.10.2004 19:09

etter jeg kjørte begynte 3 høytalere + sub å fungere.
Men mangler fortsatt lyd på de to bakre høytalerne.
medlem i 183 måneder
 

Innleggav ak » lør 16.10.2004 19:26

Egen minijack til de to bakerste? Isåfall er det antageligvis en egen volum-setting, men jeg vet ikke hvilken.

Hvis dette støttes fult ut må du antageligvis bruke alsactl (ikke sikkert at GUIer viser denne volum-knappen), men jeg har ingen erfaring med kortet eller 5.1, så du er antageligvis like flink til å Google som meg :)

OBS: Dette er bare hint om hvor jeg ville fortsatt å lete etter svaret, det er mulig det er en blindvei

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 183 måneder
 


Returner til Skrivebord / Multimedia



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]