//]]>-->

Amarok 2 avspillingsproblemer

alt om grafiske brukergrensesnitt (GNOME, KDE, osv.), applikasjoner tett knyttet til disse og multimedia.

Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav Soerboe » tir 12.05.2009 13:28

Hei.
Når jeg spiller av sanger i Amarok er det ofte at sangene begynner noen sekunder uti sangen. Og hvis jeg setter på en sang på nytt, som allerede er spilt av siden jeg åpnet Amarok sist, begynner den alltid 5-6 sek. uti sangen. Uttoning er skrudd av.
Noen som har samme problemer?

Filene er flac forresten.

Bruker versjon 2.0.2 av Amarok.

Edit:
Det virker som det er et problem med flac og Amarok. Ogg-filer spiller av riktig, og flac i VLC funker bra. Noen som har en idé?

Brukerens avatar
medlem i 150 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav KMJ » tir 12.05.2009 15:29

Hvilket backend bruker du?

Om det er gstreamer, så har det i alle fall vært mye tøbbel med det. I så fall kan det kan lønne seg å bytte til Xine. E

Erfaren
medlem i 167 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav Soerboe » tir 12.05.2009 15:52

Jeg vet egentlig ikke. Hvordan sjekker man det i Amarok2? Jeg synes de har vært relativt sparsomme med innstillinger i versjon 2...

Brukerens avatar
medlem i 150 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav KMJ » tir 12.05.2009 16:00

Det er i System Settings under Phonon instillingene.

Erfaren
medlem i 167 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav Soerboe » tir 12.05.2009 17:05

Der var det bare Xine som stod, det er altså Xine jeg bruker.
Jeg prøvde å installere Gstreamer, men da fikk jeg ingen lyd...

Edit:
Nå prøvde jeg å installere kaffeine og prøvde med både xine og gstreamer. Resultatet ble:
Xine: Spiller ogg-filer bra, men flac-filene starter først etter noen sekunder.
Gstreamer: Spiller begge filtypene bra.

Men jeg får ikke gstreamer til å fungere i Amarok. Noen som vet hvordan jeg får det til? :)

Brukerens avatar
medlem i 150 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav denverdrage » tor 14.05.2009 9:13

hvis du vil kan du installere amarok 1.4 i Jaunty. Jeg mener den er mer stabil og mer funksjonsrik enn Amarok 2 som blir levert i Jaunty. Her er linken forresten - http://diabolicalorsmart.com/tech/insta ... tu-jaunty/
Fjernet ihvertfall problemet mitt med hakkete lyd og stopp underveis i avspillingen. :D
medlem i 147 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav Soerboe » tor 14.05.2009 10:17

Det virket strengt tatt ikke som et problem med Amarok, men med Xine, siden de samme problemene kommer når jeg spiller av flac-filene i Kaffeine, med Xine som lydmotor. Men i tidligere versjoner av Amarok kunne man hvertfall velge lydmotor selv :)

Edit:
Mye tyder på at det har med denne feilen å gjøre:
http://bugs.xine-project.org/show_bug.cgi?id=225

Brukerens avatar
medlem i 150 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav KMJ » tor 14.05.2009 12:16

Men i tidligere versjoner av Amarok kunne man hvertfall velge lydmotor selv


Det kan du da fremdeles. Ikke direkte i Amarok, men for KDE. Er for mye unødig duplisering at hver applikasjon skal håndtere lydmotorer selv, bedre å la systemet håndtere det.

Du får installere phonon-gstreamer modulen, så er det bare å velge.

Erfaren
medlem i 167 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav Soerboe » tor 14.05.2009 12:31

Jeg prøvde dette 3 poster ovenfor, men når jeg valgte GStreamer, ville ikke Amarok gi fra seg en lyd ... :-)

Brukerens avatar
medlem i 150 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav KMJ » tor 14.05.2009 14:50

Om du har både gstreamer og phonon-gestreamer så skal det virke.
Om ikke, er det bug i distribusjonen din.

Kan være distribusjonen din har noe Pulsaudio greier gående som skaper problemer, det er en kjent problemskaper.

Erfaren
medlem i 167 måneder
 

Re: Amarok 2 avspillingsproblemer

Innleggav Soerboe » tor 14.05.2009 22:08

Jeg har både gstreamer og phonon-gstreamer innstallert og ingen pulseaudio, men amarok vil ikke gi lyd fra seg. Jeg får bare bruke Songbird til feilen i Xine har blitt fikset.

Brukerens avatar
medlem i 150 måneder
 


Returner til Skrivebord / Multimedia



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Fluffy, Google [Bot], turfsurf