//]]>-->

lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

alt om grafiske brukergrensesnitt (GNOME, KDE, osv.), applikasjoner tett knyttet til disse og multimedia.

lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav bjolsene » søn 20.09.2009 11:13

en kompis har kjøpt en bærbar "HP Pavilion dv6", og lagt inn kubuntu 9.04. men får ikke lyden til å virke med sitt "Altec Lansing with SRS Premium"-lydkort.

har har prøvd mange forskjellige løsninger, men får ikke lyden til å virke.

er det noen her inne som kan hjelpe?

vet noen om en distro, som har inkludert lyddriver til et "Altec Lansing"-lydkort?

Brukerens avatar
medlem i 166 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav ak » søn 20.09.2009 12:47

Jeg trodde ikke Altec Lansing lagde noe annet enn høyttalere ? HP Pavilion dv6 er desverre heller ikke nok til å si hva du trenger, HP bruker disse betegnelsene på helt forskjellige modeller.

Hvis du skriver "sudo lspci" og limer inn utskriften her, den forteller om alle PCI enheter på maskinen, så kan vi ta en titt.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 183 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav Ambivalmeister » søn 20.09.2009 16:06

Heisann. jeg er kompisen med den berømte HP Pavilion dv6.

Når jeg slår denne kommandoen, så får jeg opp følgende:

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
00:02.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge
(ext gfx port
0)
00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge
(PCIE port
0)
00:05.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge
(PCIE port
1)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge
(PCIE port
2)
00:0a.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge
(PCIE port
5)
00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA
Controller [AHCImode]
00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0
Controller
00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0
Controller
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3a)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB700/SB800 IDE Controller
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h
HyperTransport Configuration (rev 40)
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h
Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Link Control
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon
HD 3400Series
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV620 Audio device [Radeon HD
34xx Series]
08:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x
802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
09:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
0a:00.0 FireWire (IEEE 1394): JMicron Technologies, Inc. IEEE 1394 Host
Controller
0a:00.1 System peripheral: JMicron Technologies, Inc. SD/MMC Host Controller
0a:00.2 SD Host controller: JMicron Technologies, Inc. Standard SD Host
Controller
0a:00.3 System peripheral: JMicron Technologies, Inc. MS Host Controller
0a:00.4 System peripheral: JMicron Technologies, Inc. xD Host Controller

Sier det deg noe???
medlem i 149 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav ak » søn 20.09.2009 16:14

Litt mere,

Kode: Merk alt
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV620 Audio device [Radeon HD
34xx Series]


Fant ikke noe som egentlig burde være nødvendig i Jaunty, men prøv følgende:

sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

Lim inn følgende linje nederst, legg på linjeskift bakerst for å være sikker:
Kode: Merk alt
options snd-hda-intel model=3stack-dig


Reboot

kilde: http://doeidoei.wordpress.com/2008/12/0 ... -in-linux/

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 183 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav Ambivalmeister » søn 20.09.2009 17:31

Hei. Det funket ikke, fikk til svar at gedit og options var feil i kommandoen, av en eller annen grunn. rebootet, men fremdeles null lyd. Kommer du på mere???
medlem i 149 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav ak » søn 20.09.2009 17:39

"fikk til svar at gedit og options var feil i kommandoen"

Det sier meg ingenting, men sannsynligvis har du ikke fått gjort endringen. Cutnpaste alle feilmeldinger.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 183 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav Ambivalmeister » søn 20.09.2009 17:50

@laptop:~$ sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
[sudo] password for :
sudo: gedit: command not found
@laptop:~$ options snd-hda-intel model=3stack-dig
bash: options: command not found


Slik?
medlem i 149 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav ak » søn 20.09.2009 17:54

Ok, så du har rett og slett ikke gedit, som jeg trodde var standard tekstredigeringsverktøy i Mint. Den neste linjen er noe du skal skrive i filen, ikke på kommandolinjen.

Hvis du bruker KDE, prøv

sudo kate /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

ellers prøver du

sudo nano /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

(Ctrl + C for å avslutte, du blir spurt om å lagre)

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 183 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav Ambivalmeister » søn 20.09.2009 18:06

Nå begynner det å bli avansert. Du mente jeg skulle skrive dette i terminalen? Den siste ga ett visst utslag, lagret. Håper du ikke mente jeg skulle gå inni kate? For den kan jeg virkelig ikke.


Kjørte det i terminal, tok en reboot, men ingen lyd.... rare greier. var lyd på den da det var win på den, så jeg vet det virker.
Sist endret av Ambivalmeister den søn 20.09.2009 18:10, endret 1 gang
medlem i 149 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav ak » søn 20.09.2009 18:09

Det er ikke så veldig vanskelig, tilsvarende i Windows er å ta opp notepad, legg til en linje i c:\boot.ini, lagre og reboote.

Men få bjolsene til å hjelpe deg hvis Kate er for vanskelig.

Edit: Hvis du fikk lagret med nano så bare reboot, og se om det hjalp.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 183 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav Ambivalmeister » søn 20.09.2009 18:46

Gjorde dette i kate, men ingen endringer. Noen bedre tips?
medlem i 149 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav unbob » søn 20.09.2009 19:05

Hva er resultatet av
Kode: Merk alt
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec


Du kan også prøve
Kode: Merk alt
options snd-hda-intel model=laptop
options snd-hda-intel model=dell-m4-3 enable_msi=1
(bare en om gangen)

kilder:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1088978
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1043568

Brukerens avatar
medlem i 144 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav Ambivalmeister » søn 20.09.2009 19:22

Svaret ble: IDT 92HD71B7X

De andre kommandoene la jeg inn, men fikk ikke tilbakemld fra terminal.
medlem i 149 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav unbob » søn 20.09.2009 19:25

Du skal lime de inn i /etc/modprobe.d/alsa-base.conf som ak allerede har forklart, men bare prøv en om gangen.

Brukerens avatar
medlem i 144 måneder
 

Re: lydproblemer i kubuntu med altec lydkort

Innleggav Ambivalmeister » søn 20.09.2009 19:40

Sorry, det funka ikke. bedre tips??
medlem i 149 måneder
 

Neste

Returner til Skrivebord / Multimedia



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]