[Løst] Can't create file system

[Løst] Can't create file system

Innleggav magenrax » søn 22.05.2011 21:18

Jeg sitter på en Dell XPS 420 og prøver å installere Ubuntu 11.04 fra en USB-nøkkel. Installasjonen starter greit, men etter ca. 30 sekunder får jeg opp en feilmelding:
Can't create file system
The ext4 file system creation in partition #1 of SCSI1 (0,0,0) (sda) failed


GParted er heller ikke særlig hjelpsom, der får jeg opp feilmeldingen:

mkfs.ext2 -L "" /dev/sda1
mke2fs 1.41.14 (22-Dec-2010)
/dev/sda1 is apparently in use by the system; will not make a filesystem here!


Jeg nekter å tro at harddisken er ødelagt, da jeg tidligere idag kjørte Windows Vista uten problemer. Dessverre (?) ble jeg nesten ferdig med en Ubuntu-installasjon, før den sa at den ikke kunne installere GRUB, og spør hva den så skal gjøre. Den slutter å fungere og jeg slår skamfullt av PCen med av/på-knappen. Og nå sitter jeg her, med en PC som bare kjører fra minnepenn...
Sist endret av magenrax den man 23.05.2011 19:15, endret 1 gang
medlem i 135 måneder
 

Re: Can't create file system

Innleggav ak » søn 22.05.2011 22:45

Start med

sudo fdisk -l

og

sudo smartctl -a /dev/sda

?

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 216 måneder
 

Re: Can't create file system

Innleggav geirendre » man 23.05.2011 0:19

Sjekk innstillingene i BIOS for harddisken din.
DELL har forskjellige "Operation modes" for diskene,
bl.a SATA og ACHI.
Sjekk at disse står til default verdi f.eks.
Mulig noe her kan hindre for nye typer filsystem som EXT4.

Erfaren
Brukerens avatar
medlem i 210 måneder
 

Re: Can't create file system

Innleggav magenrax » man 23.05.2011 19:15

Jeg rotet litt rundt i BIOS, og plutselig virket det! Dere fortjener virkelig både en takk og en klem hver ;) Jeg ble litt i beit når jeg drev på med min misjonering om Ubuntu, hvor man aldri hadde problemer, og så ville det ikke starte opp... Nå kan jeg ihvertfall skryte av en rask og effektiv support.
medlem i 135 måneder
 


Returner til Ubuntu



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]



cron