Meego - fremtiden for fri Linux?

Re: Meego - fremtiden for fri Linux?

Innleggav omaha » lør 25.06.2011 22:50

Det stilles mange spørsmålstegn ved Nokia og Meego i disse dager:

http://arstechnica.com/gadgets/news/201 ... ailure.ars

http://www.hs.fi/english/article/Nokia+ ... 5267179932

Min oppfatning er at det finnes mange gode grunner til å utvikle i Qt/Qml. Jeg tror også at det er gode grunner til å tenke seg om mht å bruke Ovi/Nokia ekosystem for utvikling av Qt/Qml apps DERSOM motivasjonen er å bidra til å etablere Linux på mobile enheter. Det skulle ikke forbause meg om Nokia vil levere Qt/Qml apps (kan man utelukke GUI/DE?) til Windows Phone 7 i tillegg til det som allerede er godt kjent - apps for Symbian.

Kanskje derfor de vil sikre at det ikke blir for mange N950 tilgjengelig for rooting og installasjon av MeeGO - for utvikling av Qt/Qml apps og GUI/DE til Intel's MeeGO?
medlem i 186 måneder
 

Re: Meego - fremtiden for fri Linux?

Innleggav Kjetil Kilhavn » søn 26.06.2011 9:26

Kjetil Kilhavn skrev:Det irriterer meg litt at det ikke er gitt noen dato for tilgjengelighet. Jeg begynner å bli sykt lei av at min HTC Hero henger seg opp og tilsynelatende ikke reagerer på min "berøring" - og for en "touch"-telefon er det jevngodt med å være kaputt. I går skulle jeg notere en huskeliste, og det var like før jeg ringte meg selv og la inn beskjed på mobilsvar - men til slutt fikk jeg notert de fleste stikkordene.
Det blir ikke lenge til "helten" pensjoneres, så nå lurer jeg på om jeg like godt kan kjøpe en Xperia Arc med en gang, eller om ventetiden på N9 er kort nok til at jeg gidder.

Irritasjon er jo ofte noe man kan gjøre noe med, så jeg sendte inn spørsmål til Nokia og spurte om tilgjengeligheten. Bare svada til svar "tror samtidig med Sverige" og "de vil sikkert prøve å få den raskt ut" - så når telefonen min hadde enda en dårlig dag endte jeg hos Expert og handlet meg en Galaxy S II - så nå håper jeg virkelig ikke Meego-telefonen kommer om en uke :-!

Om ikke sjelen er solgt til Google så er mye kunnskap av meg delt med dem. Satser på at de holder seg til "Don't be evil"...

Brukerens avatar
medlem i 180 måneder
 

Re: Meego - fremtiden for fri Linux?

Innleggav omaha » søn 26.06.2011 11:27

Med mindre man har ankepunkter mht størrelse mener jeg at SII er den beste mobilen man får kjøpt i dag, og de fleste tester ser ut til å lande på samme konklusjon.

Bruker du Spotify så ligger det en androidklient som lar deg lagre musikken på ekstra minnekort på "preview", men du må slå av "kun android market"-sperren midlertidig for å få installert:

http://www.spotify.com/no/download/previews/
http://www.julian-young.com/2011/04/21/ ... -location/

Jeg tror dette er det beste kjøpet for sdhcmicro 32gb: (papyrus er nok beste stedet å handle.)

http://www.prisjakt.no/product.php?e=765561

Jeg har ikke noen høye tanker om Google og personvern, og med både imei/tlf nr og kredittkort (android.market) er de godt bestykket. Facebook er nok værre men...

Når det gjelder topo kart kommer jeg trolig til å bytte til Viewranger som også kan bruke OpenStreetMap. Årsaken er at jeg må gå igjennom manuelt for å sikre meg at alt er på plass.

OSM kart for Norge:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Planet.osm (alle mirrors)
http://downloads.cloudmade.com/

http://downloads.cloudmade.com/europe/n ... readcrumbs

Har ikke satt meg inn formater osv.
medlem i 186 måneder
 

Kanskje like bra at MeeGo kommer tungt på nettbrettene først

Innleggav Capricorny » søn 03.07.2011 0:31

Et interessant spørsmål i forbindelse med S Elops drap på MeeGo i Nokia, er: Var det fordi det gikk for seint, eller for fort, framover? Ut fra de foreløpige vurderingene av N9, kanskje helst det siste. Og jeg vil ikke legge all verdens vekt på at N9 egentlig er Maemo, og at det slett ikke er helt likefram å gjøre den til "ekte" MeeGo-telefon osv. Dette er forskjeller mer på nivået RedHat vs Debian og Gnome vs KDE. Og sjøl om jeg for min egen del har kommet til klart å foretrekke Debian og pakkesystemet der, har jeg levd bra i årevis med rpm også.

Det vi kunne håpe på, er en samling omkring Qt, slik som det har skjedd hos Nokia. Ikke fordi det er så nødvendig teknisk sett, men fordi det, som MrKane peker på, er håpløst med den forvirringen som råder omkring Linux-varianter. I denne sammenhengen er dagens smart-telefoner trolig litt begrensa: Hvis de skal danne utgangspunkt for integrering og standardisering, får vi gjerne litt vel enkle løsninger. Tenk på Android-grensesnittet, og jamfør med Python-scripting på Nokia N900. Nettbrettene derimot, er helt annerledes innretta, og her kan MeeGo mye lettere få sjansen til å vise hva det duger til. Det blir ikke sært å lage script på et nettbrett, og nettbrett-løsningene, inklusive applikasjoner, kan i stor grad flyttes til telefonene i neste omgang.

I denne sammenhengen er det også av betydning at to av hovedkonkurrentene til MeeGo, Android og WP7, begge baserer seg på virtuelle maskiner. Og den ene kjører endatil på en Linux-kjerne - det burde ikke være allverdens trøbbel med å få til gode opplegg for å porte applikasjoner.

Jeg synes også det er helt greit å si at Linux=Kjerner+GUI! For alt det som ligger mellom, har hovedsaklig betydning for server- og arbeidsstasjonsbruk, som historisk har dominert, men som vil utgjøre en veldig liten andel etter hvert. En kan også si at det som ligger mellom, i stor grad kan gjøres uproblematisk og bortimot usynlig, og det er som det bør være. Det at operativsystemet spiller en viktig rolle, er i seg sjøl tegn på at noe er galt, og jeg føler jeg er på rett vei når jeg har Knopppix med hele PC-innholdet (inklusive databaseserver, jBoss og vmware) på en 16 GB minnepinne eller ekstern SSD, og kan kjøre det uten installasjon på en hvilken som helst pc. Eller - burde det kunne bli - nettbrett. Hvis KDE virkelig kunne leve opp til potensialene sine, kunne vi hatt en virkelig universell grensesnittsløsning. (Men jeg har utelukkende kjørt LXDE de siste åra, KDE har vært unødig tungt for mitt bruk.)

Kanskje det er tid for å skaffe seg et brett og flytte Knoppix dit...?
medlem i 204 måneder
 

Forrige

Returner til Blogginnlegg (Linux1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Ingen registrerte brukere