Kingsoft Office - WPS Office

Kingsoft Office - WPS Office

Innleggav terjejh » søn 25.05.2014 15:06

Kingsoft Office (KSOffice, KSO, WPS) hevdes i flere omtaler å være den beste og best "MSOffice-kompatible", frie kontorpakken. Blant flertallet Linux-brukere er imidlertid KSOffice hittil trolig den minst kjente av kontorpakkene.

Utviklingen av WPS startet tilbake til 1988 av 'Kingsun' i Hong Kong, som et kinesisk "Word Processing System" for DOS. I 2001 var 'WPS' videreutviklet til en integrert Office pakke (Wordprocessing, Presentation og Spreadsheet). Noen rykter eller antagelser har nevnt at KSO også ble basert på OpenOffice 2004 utgaven, noe som siden er benektet av Kingsoft.

"KSOffice Free 2012" som kom i 2011, ble viderutviklet til KSOffice 2013 og gjort tilgjengelig for Linux; en versjon som siden mars 2014 har foreligget i alfa12 patch4. KSOffice 2013 er Ot-basert og bygger på den profesjonelle utgaven for Windows; er fri til å bruke og distribuere, uten at det er planer om å tilby åpen kildekode. KSOffice finnes også for mobile Android enheter, og sist nå også for iOS.

Canonical sies å ha bestilt 5 mill (rimelige) OEM lisenser av KSO, noe uvisst om det er for å kunne tilby et eget framtidig, kommersielt Office tilbud som motvekt til MSOffice.


KSOffice utmerker seg med særlig god kompatibilitet med de nyeste MSOffice dokumentformatene; eks. er .wps for KSO Writer sterkt kompatibelt med .doc og docx. KSO kan derimot ikke verken lese eller skrive til ODF så langt. I tillegg, og til forskjell fra LibreOffice, tilbyr KSOffice både et klassisk og et nytt "ribbon-basert" brukergrensesnitt, som brukere enkelt kan veksle imellom etter smak.


For å teste litt av MSOffice-kompatibiliteten tok jeg et enkelt .docx dokument fra Windows opp i både KSOffice og i LibreOffice for å sammenligne dem på openSUSE Linux. Dette fordi jeg erfaringsmessig visste at OpenOffice/LibreOffice kludrer til grafikk i toppteksten på dokumenter. Og sammenligningen på skjermbildet taler for seg selv; KSOffice gjengir denne topptekst-grafikken helt korrekt, noe LibreOffice fortsatt ikke klarer.

Bilde


Nedlasting og installasjon
32bit pakker for både rpm og deb kan fritt lastes ned og enkelt installeres på Linux herfra http://wps-community.org/download.html
WPS forumet med hjelp til installasjon på flere Linux distribusjoner. Det kreves i tillegg et antall 32bit biblioteker på 64bit Linux, evt. og MS fonter http://wps-community.org/forum/viewforum.php?f=4


Kilder for videre lesing
http://opensuseadventures.blogspot.no/2 ... E+Linux%29
http://www.ksosoft.com/kingsoft-office- ... story.html
http://www.kingsoftstore.com/news/3313- ... pha11.html
http://www.kingsoftstore.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Kingsoft_Office
http://office.about.com/od/KingsoftOffi ... e-2013.htm
http://www.techsupportalert.com/best-fr ... -suite.htm
http://www.techrepublic.com/blog/10-thi ... petition/#.

Erfaren
Brukerens avatar
medlem i 198 måneder
 

Re: Kingsoft Office - KSO/WPS

Innleggav Dan Hansen » man 26.05.2014 7:26

Er den oversatt til norsk?

Mvh Dan
medlem i 187 måneder
 

Re: Kingsoft Office - KSO/WPS

Innleggav terjejh » man 26.05.2014 10:13

Så langt er det visst bare engelsk og kinesisk! som gjelder. Muligens finnes stavekontroll for flere språk.

Erfaren
Brukerens avatar
medlem i 198 måneder
 

Re: Kingsoft Office - KSO/WPS

Innleggav Dan Hansen » man 26.05.2014 18:48

Kikker litt nærmere på det ved en anledning. Selv trenger jeg ikke nårsk stafekontrol, men skal jeg anbefale et program til andre (og helst overbevise om at det er bra) bør det være tilgjengelig på enten norsk eller dansk.

Bruker per i dag LibreOffice, men som du sier, så sliter det litt med enkelte docx-dokumenter. Hvilket er en av årsakene til at jeg fortsatt har et oppsett med Windows i VB ....
medlem i 187 måneder
 

Re: Kingsoft Office - WPS Office

Innleggav terjejh » man 25.08.2014 12:57

Kingsoft Office har gjennomgått et navneskifte til WPS Office også internasjonalt.
Den frie versjonen av WPS Office for Linux foreligger nå i Alpha 15
http://wps-community.org/
http://wps-community.org/download.html

I tillegg til Windows, finnes WPS Office også for mobile enheter med Android og iOS
http://www.wps.com/
http://www.wps.com/about-us/

Erfaren
Brukerens avatar
medlem i 198 måneder
 


Returner til Blogginnlegg (Linux1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]