Ringvirkninger fra kernel.org-angrepet merkes ennå: Linux.co

Ringvirkninger fra kernel.org-angrepet merkes ennå: Linux.co

Innleggav Macsential » man 12.09.2011 20:45

Hjemmet til selveste Linux kjernen hos kernel.org hadde uvelkomment besøk etter at en registrert bidragsyter mistet kontrollen over en krypteringsnøkkel til en av serverene. Linux Foundation verifiserte i løpe av en ukes tid at ingen skade var påført kernelen som hostes på serveren. Kryptografiske sjekknummer og manuell inspeksjon av kode ble brukt til å verifisere dette.

På fredag ettermiddag måtte dog Linux Foundation erkjenne at ringvirkningene var større enn først antatt. Linux.com, LinuxFoundation.org, og andre nettside stiftelsen oppererer ble tatt av nettet da det ble oppdaget nye innbrudd i disse systemen. I et ebrev sendt registrerte brukere på mandag opplyser stiftelsen at det var blitt gjort en kopi av databasen med brukernavnene, epostadressene, og passordene (det ble ikke oppgitt om passordene var lagret fortrolig eller i rentekst) til samtlige brukere.

Oppdatering: Linux Foundation gikk idag ut med at passordene ikke var lagret i rentekst.

Linux.com har nylig har begynt en større satsing på brukerinnsendte artikkler og sosialetjenester og har en betydelig brukerbase.

Kilde: Linux Foundation pressemeldinger.
Sist endret av Macsential den tir 13.09.2011 8:16, endret 3 ganger.

Brukerens avatar
medlem i 181 måneder
 

Returner til Artikler (Linux1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]