berliOS stenger portene

berliOS stenger portene

Innleggav ak » man 03.10.2011 15:21

berliOS har i mange år fungert som en europeisk SourceForge-klone. Prosjektet har blitt drevet av Fraunhofer Fokus, et forskningsinstitutt med fokus på offentlig kommunikasjon. Etter flere forsøk har organisasjonen gitt opp å få finne samarbeidspartnere eller sponsorer å videreføre prosjektet i sin nåværende form og stenger derfor ned sidene 31. desember.

berliOS har primært vært et viktig alternativ for de som ikke har kunnet lagre koden sin i USA, grunnet begrensninger på eksport av krypteringsteknologi eller frykt for søksmål i forhold til patenter. Et av de mest kjente prosjektene som bruker berliOS er BeOS-klonen Haiku.

Fraunhofer oppfordrer utviklere til å flytte prosjektene til alternative tjenester innen utgangen av året. Det er uklart hva som vil skje med døde prosjekter etter denne fristen.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 238 måneder
 

Det fine med BeliOS var at

Innleggav moma » man 03.10.2011 18:48

Det fine med BerliOS var at det støttet flere typer versjonskontrollsystemer som CVS, SVN og GIT. Launchpad og GitHub har nok overtatt svært mange nye prosjekter og kunder i de siste årene. Kan hende at disse har også mer avanserte egenskaper enn BerliOS, og f.eks Launchpad har bra støtte for språkoversettelser. Jeg bruker selv Launchpad (og Bazar) for et par kodeprosjekter.

Erfaren
Brukerens avatar
medlem i 236 måneder
 


Returner til Artikler (Linux1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]