Linux 3.3

Linux 3.3

Innleggav ak » man 19.03.2012 11:44

Linux 3.3 er lansert. Blant nyhetene er at kode fra Android-treet er på vei tilbake. Dette gjør at fremtidige enheter som kjører Android i større grad får glede av forbedringer i Linux, samtidig som det etterhvert kan bli mulig å kjøre applikasjoner for Android på vanlige maskiner.

Btrfs har fått støtte for restriping, noe som gjør at du kan utvide filsystemet dersom du erstatter eller legger til en ny harddisk. Hittil har man stort sett måttet opprette filsystemet på nytt og kopiere dataene tilbake.

På nettverkssiden har det også skjedd en del. Open vSwitch er et prosjekt som i flere år har tilbudt et mere avansert alternativ til vanlig "ethernet bridging". Dette er spesielt aktuelt på maskiner med virtuelle servere eller avansert routing, man kan koble sammen flere virtuelle nettverk og kontrollere båndbredde til hver enhet.

Det har også kommet en ny driver for bonding. Dette kan brukes for å f.eks. slå sammen to fysiske ethernet kort, for på den måten å få både redundans og høyere båndbredde. Det fantes flere slike løsninger tidligere også, men denne skal gi bedre ytelse og flytter mer av koden ut av selve kjernen.

Som alltid, se Kernel Newbies for en god oppsummering.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 238 måneder
 

Returner til Artikler (Linux1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]cron