1,5 millioner spanske elever på Ubuntu innen utgangen av åre

1,5 millioner spanske elever på Ubuntu innen utgangen av åre

Innleggav Aeyoun » ons 12.09.2012 22:37

Den sørvestlige provinsen Andalusia i Spania deler om dagen et problem med resten av Sør-Europa: trange økonomiske budsjetter. Det er en av grunnene til at de nå går nye veier i skolesektoren for å spare penger. Canonical og Istrol (selskapet bak Ubuntu og deres lokale partner) har rullet ut Guadalinex EDU—en lokalt godkjent variant av Ubuntu for utdanningsformål—på 220 000 skolemaskiner i provinsen.

Så langt har 600 000 elever og 75 000 lærere fordelt på 2 000 skoler i provinsen tatt i bruk Ubuntu. Innen slutten av året vil prosjektet utvides til å dekke 4 000 skoler i provinsen og til sammen nesten 1,5 millioner elever og 200 000 lærere. Istrol har en utrullingskontrakt som inkluderer brukerstøtte og opplæring av lærere og ansatte.

Det spanske prosjektet kan ha mye å si for hva skolebarna blir eksponert for av digitale muligheter og -kultur gjennom hverdagen i skolen. I motsetning til en mer ‹tradisjonell› opplæring i lukkede plattformer står muligheter for nye skolefag som programmering kanskje også sterke med en åpen plattform.

Her hjemme i Norge har vi enkelte mindre kommunesatsninger på Linux i skolen, men ingen på en så stor skala som dette.

Via: OSTATIC. Kilder: Ubuntu Case Studies
Sist endret av Aeyoun den tor 13.09.2012 9:13, endret 1 gang
medlem i 145 måneder
 

Re: 1,5 millioner spanske elever på Ubuntu innen utgangen av åre

Innleggav viking60 » tor 13.09.2012 23:35

Positive nyheter der. Det dreier seg sikkert om en smitteeffekt fra Extremadura regionen rett nord for Andalucia der 40000 PC'er i det offentlige ble migrert til Debian.
Bilde

Det ser ut til at snøballen virkelig har begynt å rulle i Spania. Det ser også ut til at påstanden om at Linux COS (Cost of Ownership) er den laveste.
Som du så treffende påpeker; spanjolene har virkelig ikke mye å rutte med, og i den situasjonen så velger de Linux.
For skolenes del så det jo også den virkningen at selv om skolen skulle få Windows gratis så må du kjøpe det hjemme for å gjøre lekser. Den slipper man med Linux.

Brukerens avatar
medlem i 179 måneder
 


Returner til Artikler (Linux1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]