NTNU-bil med Raspberry Pi i førersetet

NTNU-bil med Raspberry Pi i førersetet

Innleggav smacmac » ons 10.04.2013 19:57

Testing av Raspberry Pi.Testing av Raspberry Pi. (Foto:Nikita Sinansky)
Hvert år utfordres unge ingeniør-studenter til å utvikle de mest energieffektive bilene i Shell Eco-marathon. Til årets konkurranse kommer det en norsk bil, DNV Fuel Fighter. Det er den sjette gangen NTNU stiller med lag, og laget har alt to andreplasser og en førsteplass i beltet. Forventningspresset blir håndtert med en Raspberry Pi i førersetet.

Et helt nytt elektrisk system med 11 ulike moduler har blitt designet. En modul er designet for å la Raspberry Pien kontrollere det hele samt ta hånd om brukergrensesnittet som inkluderer knapper og en touch-skjerm. Modulen med Rasberry Pi-tilkoblingen kommuniserer med resten av bilen over CAN-bus (Controller Area Network) og omverdenen over GSM/GPRS i tillegg til et dedikert radiomodem. De kreative sjelene i programeringsteamet har i tillegg lagt inn en bluetooth modul om føreren skulle være i humør for litt musikk på mobilen underveis.


- Grunnen til at valget falt på Raspberry Pi, var at denne kan kjøre Linux, noe som igjen muliggjør programmering i et høynivåspråk som Python. Siden de fleste touchskjermer kommer med HDMI/DVI tilkobling, ble Pi-en enkel å bruke, siden den har disse videogrensesnittene, sier Jostein Furseth, som har designet det nye systemet.

DNV Fuel Fighter.DNV Fuel Fighter at NTNU (Foto:Lars Krogstad Lien)

Veien mot Shell Eco-marathon, som avholdes i Rotterdam, Nederland er lang. Ny motor og hjulopphenget er enda under produksjon, så teamet som består av 14 studenter har med andre ord nok å ta tak i.Kilder: http://ecomarathon.no/, http://fb.com/DNVFuelFighter

Moderator
Brukerens avatar
medlem i 250 måneder
 

Takk det kommer så får RSS

Innleggav K.D.G » fre 12.04.2013 23:25

Takk det kommer så får RSS med linux1.no ( håpper du lager flere :D )

Takk

Brukerens avatar
medlem i 197 måneder
 

Rasberry PI

Innleggav palmyh » søn 26.05.2013 19:00

Noen i Oslo-området som leker med Rasberry PI ?
medlem i 134 måneder
 


Returner til Artikler (Linux1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]