HP vil gjøre webOS til fri programvare

HP vil gjøre webOS til fri programvare

Innleggav ak » lør 10.12.2011 12:38

I en pressemelding lansert fredag 9. desember skriver HP at de vil gjøre webOS til fri programvare. Det er foreløpig uklart hvilken lisens selskapet ser for seg. Det vektlegges at man skal holde utviklingen samlet, noe som i praksis betyr at de fortsatt vil tviholde på rettigheter.

Selskapet sier at de ikke lenger vil lage smarttelefoner, men ser for seg at nye webOS-enheter kan komme på markedet i 2013.

Analytikere tror at selve operativsystemet kan være klart i løpet av første halvdel av 2012. ENYO (applikasjonsrammeverket) vil følge etter innen rimelig tid og det skal lages planer for de resterende applikasjonene etterhvert.

Annonseringen har ikke blitt spesielt godt mottatt i media. Flere skriver at dette minner om Symbian, et lite forsøk på å redde noe som allerede er akterutseilt.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 238 måneder
 

Re: HP vil gjøre webOS til fri programvare

Innleggav terjejh » lør 10.12.2011 12:47

Jeg ville nok hatt mer tro på dette om HP-webOS og Intel/Samsung-Tizen (MeeGo/LiMo) hadde greidd å samle kreftene i ett, felles friprog-prosjekt under Linux Foundation (jfr. min tidligere blogg om Tizen).

At tre leverandører og tre prosjekter skulle (for)enes ville kanskje blitt for vanskelig. Når det ikke synes å skje, står vel prosjektene likevel relativt fritt (avhengig av lisensene) i å benytte (utveksle) seg imellom det som passer,.
.

Erfaren
Brukerens avatar
medlem i 218 måneder
 


Returner til Artikler (Linux1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]cron