Miro 1.0

Miro har lansert versjon 1.0 av sin frie mediaavspiller. Det er litt vanskelig å peke på noe som er revolusjonerende, først og fremst er det en god pakke med fri programvare som kombinerer en rekke protokoller (HTTP, RSS, Bittorrent) med en mediaavspiller som bruker xine og ffmpeg sine biblioteker.

Men de har vært flinke til å støtte mange operativsystemer og distribusjoner, så det er enkelt å installere programmet (selv om jeg måtte åpne en terminal og skrive "miro", ingen ikoner ble opprettet på Gutsy). Personlig regnet jeg med at skuffelsen ville melde seg så snart jeg tok opp "Miro Guide", en innebygget guide til materiale som ligger fritt tilgjengelig på internett. Det gjorde den overraskende nok ikke. Materialet som ligger ute på kanaler som Discovery Channel og Onion News Network er absolutt underholdende nok til at man blir sittende en stund.

Den største ulempen er at klippene er såpass korte at det knapt nok blir passiv underholdning, men forhåpentligvis vil aktører som NRK etterhvert kunne overtales til å legge ut egen produserte serier gjennom dette systemet.

Nettsiden gir inntrykk av et gjennomført produkt og satser absolutt på samme kundegruppe som Joost. Det er bra at det kommer en konkurrent basert på fri programvare nå, istedet for to år etter at et kommersielt produkt har nådd kritisk masse.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

morphir

Det tviler jeg nrk kommer til å gjøre. Er det ikke slik at nrk streamen kun blir sendt ut til norske IP-adresser?
Da kunne vi eventuelt sette opp en norsk proxy. Tidligere i sommer streamet jeg nrk med mplayer. Skulle vel fungere enda det?

Dessuten streamer ikke Miro, men laster ned hele røkla. Så...

EDIT. Kanskje vi kunne lage en OPML liste sammen? Folk kan bare sende inn sine stream bidrag, så er det bare å importere et ferdig kompilert OPML dokument.

EDIT2. Set ut til at du kan se på det meste.

sturla

Har ikke prøvd Joost eller liknende, men dette likte jeg. Programmet installerte seg lett med synaptic og la seg pent inn i menyen under Lyd og Bilde. Tror det kan bli noen timer med søk her ja. Men slike tjenester kommer jo alltids ann på det innholdet som til enhver tid er tilgjengelig. Og ofte får man jo det man betaler for. Men et og annet blinkskudd finnes helt sikkert av det som er fritt/gratis også. Takker for den :-)

ak

1) NRK sender til utlandet med begrenset kapasitet. Fra USA har det vaert relativt uproblematisk, men grensesnittet er irriterende.

2) Miro streamer innhold jo (det blir ikke "mer streamete" av at man kaster bort dataene saa snart man har vist de paa skjermen, poenget med aa streame er at du kan begynne aa se foer alle data har blitt lastet ned). Med den innebygde bittorrent loesningen kunne ogsaa NRK spart penger og distribuert til hele verden uten at det kostet dem noe.

morphir

.. miro suger i forhold til f.eks. Joost. Joost streamer, men det gjør ikke miro..

Med live streams (som joost) can du switche kanaler. Med miro måtte jeg laste ned hele videon før jeg kunne begynne å se. Med du kan ikke se tv-kanaler, men lavproduksjons vidcasts(slik som diggnation). Med joost kan du se ekte tv-kanaler.

sturla

Det må da Joost betale for regner jeg med? Hvordan skal et prosjekt som miro konkurrere mot det? Å si at det suger blir litt dumt spør du meg. Som sagt har jeg aldri prøvd Joost. Proprietært? I så fall regner de sikkert med å gjøre seg noen kroner på reklame eller no'?

morphir

ja, men det er satt ved siden av miro for bare sammenlignings skyld. Miro er i grunn bare en rss leser for videocasts og bøffer all harddiskplassen din. Poenget er at miro er ikke noe spennende i det hele tatt. Irriterende kjedelig faktisk. hehe!

ak

Du har ikke skjoent hva Miro er vs. hvilket innhold som per i dag er tilgjengelig paa Miro. At Miro ikke kan streame er akkurat like feil som at NRK ikke kan sees fra utlandet.

sturla

Og hva gjør joost som ikke Miro gjør da? (Igjen, jeg har aldri prøvd Joost...) I og med at det er så mye mer spennende, mener jeg.

morphir

jeg har skjønt utmerket hva miro er. Vil jeg se diggnation, kan jeg *streame*. Med miro må du laste det ned. Og det er bare tåpelig siden du ser et program bare en gang (i vertfall jeg gjør det). Båndbredden begynner å bli så stor, og flash støtter hd, derfor foretrekker jeg browseren.

Jeg testet miro når det het democracy player og nå i dag. Og programmet falt ikke i smak hos meg. Men bra du/dere likte det da;)

olear

Joost er TV, Miro er bare en frontend for RSS/Torrenter. Hvis du har Windows tilgjengelig prøv Joost (anbefales).

stien

Det som er fordelen med Joost er at man får se tv kanalen, og at du faktisk får se hele programmet.
Har til nå ikke fått til og se et helt program på Miro, men bare små snutter på 2-5 minutter, dette er da ikke det jeg ønsker. Men er muligens jeg som ikke søker rett, eller er for kresen.

sturla

Hvis de kan tilby så mange TV kanaler synes jeg det er rart de kan gjøre dette uten at det koster penger. Hvordan får de det til?

morphir

kan du ikke google å se litt selv?

Nå er jeg ikke en ansatt i joost prosjektet, men det er vel ganske så innlysende at de har flere millioner i investert kapital. Jeg mener å ha lest at SVT (svenskene) har signert en avtale med Joost.

Personlig tror jeg joost kommer til å bli den "nye youtube".

sturla

Og der har du vel egentlig poenget mitt. Det er veldig vanskelig for et open source prosjekt å konkurrere mot slikt som Joost. Men det behøver jo ikke bety at Miro er "sjit" av den grunn. At det lages open source løsninger som kommersielle krefter kan ta i bruk for å legge ut innhold, det er jo det man må vurdere slike prosjekt etter.

At Joost er bra saker betviler jeg ikke.

olear

Miro og Joost er to helt forskjellige program/tjenester. Kanskje Miro har som mål å bli en konkurrent til Joost, men utfordringen da er på et teknisk plan (da de gjør ting veldig forskjellig), ikke penger.

McEwan

Har du kikket på nettsiden til Miro? Jeg har ikke prøvd noen av dem, men Miro reklamerer for seg selv som "Better than Joost" og at de har 2500 kanaler mot Joost sine 250.

Høres litt rart ut når flere i kommentarene over basher Miro.

Slik jeg leser siden deres, så ønsker de å være et fritt, open source alternativ til blant annet Joost.

olear

Har vært på siden, også prøvd programmet over en lengre periode. "Better than Joost"? Hehe, de må ha verdens mest optimistiske markedsføringsavdeling. De har kanskje som mål å bli noe ala Joost, men slik status er i dag er det en wrapper for noen nedlastbare videosnutter.

Jeg kunne godt tenkt meg et fritt alternativ til Joost, men Miro er ikke det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer