Elektronisk Forpost Norge vant prisen for fremme av fri programvare

Elektronisk Forpost Norge, den norske avdelingen til EFF (Electronic Frontier Foundation), ble i går tildelt prisen for fremme av fri programvare. Overrekkelsen skjedde på Høyskolen i Oslo og hele 21 kandidater var nominert.

Juryens begrunnelse:
Datarevolusjonen kan sammenlignes med den industrielle revolusjonen: helt ny teknologi blir tatt i bruk, og bringer med seg omfattende forandringer, både økonomisk og samfunnsmessig. Det tar en stund før samfunnet summer seg og fornyer lovverk og normer i pakt med den nye situasjonen. I mellomtiden hersker et kreativt og dels truende kaos.

Det er nå de framtidige strukturene vokser fram, forestillinger og overenskomster som skal gjelde i det samfunnet vi allerede står inne i, et samfunn formet av de nye teknologiene. Vi ønsker å videreutvikle det beste: demokratiske og menneskerettslige verdier. Det er her prisvinnerens rolle er så viktig.

Vinneren har etablert seg som en ledende forkjemper og premissleverandør i den norske samfunnsdebatten på vegne av åpne standarder, for frie lisenser, liberal opphavsrett, vern av bruker- og forbrukerrettigheter, og for brukereid og brukerstyrt programvare, som først og fremst vil si fri programvare. Årets vinner står bak mange artikler, høringsdokumenter, pressemeldinger, åpne brev og annet som har påvirket oppfatningene til både massemedias representanter, meningsdannere og mannen på gata.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer