LibreOffice 4.4 lansert med mange forbedringer.

Samtidig som Microsoft annonserte Office for Android har LibreOffice levert en ny versjon. Versjonen 4.4 er sannsynligvis den beste som LibreOffice Foundation noen gang har levert.

LibreOffice 4.4 har:
o...Mer funksjonelt brukergrensesitt. Verktøylinja, menyene og sidepanelet har blitt modernisert og er vakrere enn før.

o...Bedre støtte for OOXML. Men støtter Microsoft ODF i det hele tatt?

o...Modulene (først og fremst presentasjonsverktøyet Impress) kan bruke OpenGL for smidigere overganger og effekter. Dette fungerer nå på Linux, Mac og Windows.

o...Noen nye fonter som gjør interoperabilitet mellom doc/OOXML og ODF enklere. Man kan også benytte Firefox-temaer på verktøylinjen.

o...Koden har blitt analysert av Coverity Scan. Tusenvis av mulige kodefeil og sårbarheter har blitt rettet opp og fjernet. Koden er nå raskere og bedre enn før.

Ref: http://www.omgubuntu.co.uk/2015/01/libreoffice-4-4-released-ui-revamp

Ubuntu 15.04 (alpha) har allerede LibreOffice 4.4.0.2.

Release notes LO 4.4:
https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.4

Nedlasting:
http://www.libreoffice.org/download/
-------------------------------
Fantastisk, ny Inkscape:
Inkscape 0.91 har blitt kraftig forbedret. Den benytter nå Cairo for vektorgrafikk og (mye av) koden er omskrevet i C++.

Ref: http://libregraphicsworld.org/blog/entry/inkscape-0-91-released

LibreOffice kan også importere SVG grafikk. SVG-format for vektorgrafikk er standardisert av w3.org.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

terjejh

Jeg har også hatt LibreOffice 4.4.x (mest Writer) i bruk en tid, uten direkte å ha utforsket nyhetene spesielt. Mens LibO 4.3.x enn så lenge installeres som standard, kan SUSE brukere installere f.t v. 4.4.1.2 fra pakkebrønnen http://download.opensuse.org/repositories/LibreOffice:/Factory/

Hvor godt eller dårlig MS Office støtter ODF har jeg ikke egne erfaringer med, men jeg har fått det inntrykket at MSO som Google Docs har hatt mest ODF 1.1 og noe OASIS ODF 1.2 støtte. Nå harjeg heller ikke sett sett at ODF 1.2 er kommet ut ferdigstemplet som ISO standard, etter innsending og behandling der i 2014. Microsoft har vel tidligere sagt at Office skal få ODF versjons-støtte innen 9 måneder fra ISO standardiseringen.

Etter at spesielt Storbritania standardiserte på ODF som offisielt dokumentformat ved siden av HTML og PDF (slik referansestandarden var også her i landet, før MS lobbyistene fikk OOXML inn i varmen), kan dette vise seg å være pådriver for at både MSO og Google Docs får inn ODF støtten heller kjapt.

Har noen forresten prøvd LibreOffice (beta, viewer) for Android smartmobiler, eventuelle erfaringer?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer