Judas skrev:
har sjølv prøvd diverse kaffimaskinar til forskjellig pris. Ingenting kjem opp mot ei god gamaldags espressokanne
Måten det har blitt gjort på i Italia i hundrevis av år. Lager den beste kaffien & den beste cremaen, punktum. Spør kven som helst som driv med Barista.
(og det er desidert billigast)
Judas skrev:
har sjølv prøvd diverse kaffimaskinar til forskjellig pris. Ingenting kjem opp mot ei god gamaldags espressokanne
Måten det har blitt gjort på i Italia i hundrevis av år. Lager den beste kaffien & den beste cremaen, punktum. Spør kven som helst som driv med Barista.
(og det er desidert billigast)
edit: du kan òg finna gode kaffiar, ikkje espresso. F.eks. Brasilianske cachoeira, som er ein nytelse på jord å drikke, tilbredt i ei slik kanne.
Kan og anbefale malabar, sumatra & brun Bali. Alle er perfekte å tilberede i slike kanner.
Det som er eit «must» når du skal lage skikkelig kaffi, er å investere i ei kaffikvern. Ei elektrisk som du får kjøpt på alle kaffisjapper. Koster rundt 200 spenn. Då kjøper du umalte bønner og aromaen held seg mykje lenger. Malt kaffi beholder aromaen i nokre få timar og blir strengt tatt «harsk» før du e komt heim frå sjappa. Bønner beholder aromaen ca. to til tre veker, så då har du fersk kaffi alltid.
Friele sucks. På tide at nordmenn får opp augene for skikkelig kaffi
F.eks. Når du opnar ein vakuumpakke frå friele så får du ei deilig duft som stig opp ifrå posen. Eg trudde at dette var duft som kaffien genererte, men det viser seg at Friele faktisk tilset denne dufta for å få forbrukaren til å tru at dette er ferskvare.
Puuuuhhhhh
Dette er ein ting eg brenn litt for. Difor laaaaaangt svar.
Håpar det kan vera til hjelp
elacin skrev:må få worde svar her, jeg drikker kaffe tre ganger om dagen fra en slik italiensk ting, og elsker det
Dog er det nødt til å være plagsomt å bruke den i norge om man ikke har gasskomfyr da. da tar det sikkert en ti minutter å lage seg noe kaffe istedetfor 2.
Registrerte brukere: Google [Bot]