Linux lønnsomt i offentlig forvaltning? - tilfellet München

Linux lønnsomt i offentlig forvaltning? - tilfellet München

Innleggav viking60 » tor 24.01.2013 19:53

München er snart ferdig med migreringen av 15000 PC'er til Limux som er basert på Ubuntu.
De har også laget et sett med maler til OpenOffice som de kaller Wollmux (her som ellers i verden må hver byrokrat ha sitt skjema).

På dette har München spart 11 millioner Euro - så langt.

Microsoft har sammen med HP utarbeidet en rapport som viser at besparelsene som München påberoper seg ved å gå over til åpen programmvare, og da i første rekke Linux, er helt feil.

De ville ha spart 43,7 millioner Euro på å holde seg til Windows ifl. Microsoft og HP.

Rapporten ble lekket til det tyske magasinet Focus og de benyttet da anledningen til å hive seg over borgermestere og andre politikere i München, slik tradisjonen er i pressen.

Microsoft fikk også det siste ordet i artikkelen der de håpet at andre ville opptrå med større saklighet ang. IT investeringer enn München.

I grove trekk påberoper Microsoft seg at München bare kunne ha fortsatt med Windows XP og MS Office 2003, og at det uansett ikke vil være korrekt å sammenligne en „10 år gammel Linux“ med Windows 7.
Videre var det klart at München ikke kunne gå over til Linux da noe programmvare ikke lot seg kjøre der, slik at 25 % av PC'ene uansett ville være utstyrt med Windows.

München ville derfor ha spart mye mer på å velge Windows og Microsoft, slik at overgangen til Linux og åpen programmvare i realiteten var et dyrt feilgrep.

München er henvist til kun å svare på det som har fremkommet i pressen da Microsoft nekter å utlevere rapporten til dem, men svaret avslører en del svakheter i Microsofts og HP's undersøkelse.
(Det ble hevdet at rapporten var en intern affære mellom Micosoft og HP – men ikke mer intern enn at tall ble lekket til Focus)

-Microsoft hadde sett bort fra (egne) lisenskostnadene i sine kalkyler.

-München var tvunget til å oppgradere uansett, da Microsoft selv gikk ut og annonserte at støtten for Windows NT ville opphøre.

-Det medfører riktighet at noen PC'er må ha Windows men ikke på langt nær 25 %.

-Det medfører ikke rigtighet at det dreier seg om en „10 år gammel Linux“ da denne har blitt fortløpende oppdatert.

Så det forholder seg faktisk slik da at Microsoft sitter på en rapport som „beviser“ at det er vesentlig billigere å satse på Windows og MS Office enn Linux og åpen programmvare.....og nekter å utlevere den!

Det er mildt sagt overraskende da jo hele "verden" nettopp tørster etter disse tallene - fra praksisen - og ikke fra konsulenttrapporter som bygger på teoretiske forutsetninger.

Hvorfor vil ikke Microsoft dokumentere at de er bedre og billigere enn Linux?

Slik det nå er så kan jo mistanken oppstå om at de har tøyset litt med tallene....

Kilder:
http://www.focus.de/finanzen/news/softw ... 01250.html

http://www.computerworlduk.com/news/ope ... x-success/

http://en.wikipedia.org/wiki/LiMux
http://code.google.com/p/wollmux/
Sist endret av viking60 den tor 24.01.2013 20:10, endret 1 gang

Brukerens avatar
medlem i 179 måneder
 

Returner til Artikler (Linux1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]