NUUG møter i Stavanger og Oslo på tirsdag

NUUG arrangerer møte på Høyskolen i Oslo tirsdag 12. mai kl 18:30. Det samme møtet vil bli streamet til Atea Stavanger, slik at folk i Stavanger også kan samles. Temaet for kvelden er Bifrost, en løsning der brukeren sender utskriften til en sentral kø og så henter den ved å identifisere seg ved ønsket printer.

Detaljene for møtet i Stavanger ligger ikke på nettsidene til NUUG, så her er de:

Norwegian Unix User Group (NUUG) inviterer til medlemsmøte overført fra NUUG Oslo. Alle medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne. Arrangementet er gratis.

Tid: Tirsdag 12. mai 2009 kl. 18.30
Sted: Atea Stavanger, Stadionparken(Viking Stadion), Jåttåvågveien 7, 4020 Stavanger.

Presentasjonen starter presis, og dørene inn til Ateas lokaler er låst, så det er lurt å ankomme før 18:30 mens det er folk i døra til å slippe deltagerne inn.

Månedens tema er "Bifrost - utskrifter til rett sted" med Tollef Fog Heen:

Bifrost er en utskriftløsning med hovedformål å gi brukeren utskriften der hun er. Løsningen bygger på standardkomponenter som CUPS, Perl/Catalyst, Samba og OpenLDAP. Den ble utviklet for Møre og Romsdal Fylkeskommune av Linpro høsten og vinteren 2007. Tollef Fog Heen vil gå gjennom løsningen og presentere problemstilling man ble stilt overfor og hvordan de ble løst, samt snakke litt rundt uløste problemstillinger.

Tollef Fog Heen jobber som ansvarlig for egenutviklede produkter i Redpill Linpro og har ansvaret for utskrifstløsningen Bifrost, HTTP-akselleratoren Varnish og tynnklientadministrasjonsløsningen Multiframe. Han har drevet med fri programvare i rundt ti år, hovedsaklig i og rundt Debian og Ubuntu.

Medlemsmøte vil også bli direktesendt over internett, adressen til videostrømmen er http://nuug.no/live.m3u, som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. For mer informasjon trykk her.

Inngangen til Atea er mellom Viking Stadion og forretningsbyggene.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

oklien

nuug.no serveren er nede for øyeblikket, hvis den ikke har kommet opp igjen før møtet kan dere koble direkte til streamen med:

http://voip.nuug.no:8000/live.ogv

Mvh,
Ole Kristian Lien
NUUG

nc

Takk for presentasjonen av Bifrost!
Jeg fulgte med hjemmefra, og det var veldig greit å få litt innføring i det. :-)

Tror det offentlige og mange bedrifter kan ha stor nytte av dette.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer