nuug

Gi en julegave til deg selv; doner til Digitalt Personvern

NUUG har donert kr 25000 til Foreningen Digitalt Personvern. Bak sistnevnte står bl.a. tidligere leder i Datatilsynet, Georg Apenes. Målsetningen er å bekjempe datalagrinsdirektivet i rettssystemet, noe som har lykkes i flere andre lande i Europa. Men for å kunne gjøre dette må det skaffes tilveie penger for å dekke advokatutgifter. Gi derfor en liten julegave til deg selv, og sett noen hundre kroner inn på kontoen som er angitt på FDP sine hjemmesider.

Jul er tid for donasjoner

NUUG har bestemt seg for å donere 10 000 og 20 000 kroner til henholdsvisStopp Datalagringsdirektivet og Skolelinux. Pressemeldingen oppfordrer alle som klarte å oppnå et overskudd i år til å gjøre det samme.

Øyvind Kolås vant prisen for fremme av fri programvare

Øyvind Kolås ble på mandag tildelt Prisen for fremme av fri programvare for sine bidrag til blant annet bildebehandlingsprogrammet Gimp. Juryen ønsket med dette å fremheve de mange "usynlige" bidragsyterne som bruker fritiden sin på å utvikle fri programvare.

Prisen for fremme av fri programvare 2009

Gjør som Jimmy Wales (Wikipedia), delta på utdelingen av Prisen for fremme av fri programvare. Denne deles ut tirsdag 12. oktober på høgskolen i Oslo. I tillegg deles det, for første gang, ut en pris for årets fri programvarekommune. Listen over de som ble nominert til årets pris finner du på nettsidene til NUUG.

Medlemsmøte i NUUG Oslo, Tirsdag 11: Genero - Adding business models to CopyLeft

"Øystein Jakobsen, Vice President of FriBit, will present a distribution and monetization mechanism for copyrighted material."
Møtet starter 18:30 til 21:00 - i Oslo, HiO, Pilestredet 35 og Stavanger, Atea Stavanger, Jåttåvågveien 7. For mer informasjon, se annonseringen hos NUUG.

NUUG Sommerfest - torsdag 18. juni

Norwegian UNIX User Group (NUUG) ønsker nok en gang å invitere alle som befinner seg i Oslo-regionen torsdag 18. juni og som er interessert i unix-lignende systemer, fri programvare og åpne standarder til en hyggelig grillaften på Revierhavnen Kro, Hovedøya (Oslofjorden). Første båten går 18.05 i fra Vippetangen.

NUUG møter i Stavanger og Oslo på tirsdag

NUUG arrangerer møte på Høyskolen i Oslo tirsdag 12. mai kl 18:30. Det samme møtet vil bli streamet til Atea Stavanger, slik at folk i Stavanger også kan samles. Temaet for kvelden er Bifrost, en løsning der brukeren sender utskriften til en sentral kø og så henter den ved å identifisere seg ved ønsket printer.

NUUGs årlige spørreundersøkelse

NUUG har lagt ut sin årlige spørreundersøkelse, den er tilgjengelig frem til 15. mai. Alle er velkommen til å fullføre den, enten du er medlem eller ikke, det tar godt under 5 minutter. Resultatene blir som regel publisert etter noen dager eller uker.

Dagens medlemsmøte i NUUG Oslo: NUUG-bar (Peppes Pizza Nydalen)

Hei.

På grunn av at dagens møtedato faller såpass tett opp i mot GoOpen (torsdag og fredag denne uken), velger vi i dag å ha en sosial samling i forkant av konferansen.

Både NUUG-medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkomne.

Sted: Peppes Pizza Nydalen, Nydalsveien 36, 0483 OSLO
Tid: Fra 18:30 og utover kvelden

Vennlig hilsen,
for NUUG-styret
--
Ole Kristian Lien

Frikanalen med åpne standarder

Videogruppen til NUUG har konvertert innholdet på Frikanalen til Ogg Theora, slik at materialet nå er tilgjengelig for alle. Frikanalen er en kanal i det digitale bakkenettet myntet på frivillige organisasjoner, idrettslag og andre som har lyst til å kringkaste uten å tjene penger.