Dell med Ubuntu selger bra

Joe Panettieri hos SekingAlpha skriver at Dell er fornøyd med salget av maskiner med forhåndsinstallert Ubuntu. Han har ikke fått tak i konkrete tall, og man må regne med at det ikke er så mange maskiner prosentvis, men uansett er dette en gledelig utvikling og øker sjansen for at dette kommer til Europa. DesktopLinux har en fin gjennomgang av de nye modellene som om kort tid også vil kunne leveres med Ubuntu i USA. Førstnevnte artikkel sier også at HP fortsatt jobber med å få sine Linux-løsninger (Novell?) til forbrukersegmentet av markedet. Har vi nådd kritisk masse?

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

tactus

Klyp meg i armen! *sjokkert*

2007 kommer til å bli husket som året da Linux får fotfeste på skrivebords-markedet!

rocknrolf77

Hyggelige nyheter. Får bare håpe tilbudet kommer til Norge om ikke alt for lang tid å da.

Fatman

Ikke for å virke for negativ, men jeg skulle gjerne ha hatt 10 ,- for hver gang noen sa akkurat det og det ikke ble sannhet.
Selv om jeg må si at jeg virkelig liker at Dell har tatt dette steget.

"Don't mistake lack of talent for genious"

tactus

Men så er dette også første gangen man har noen indisier på hvordan salget av Linux maskiner for forbrukere hos Dell har gått.

Blir HP med på å dra lasset, selv om det er snakk om ett tilbud tilpasset spesielt interesserte, så har man en situasjon der to av verdens største OEM'er stiller seg bak Linux som forbruker OS.

Vi vet allerede at Linux har utviklet seg mye på skrivebordsiden de siste årene. Jeg tror støtte fra OEM produsentene og etterspørsel fra kundene nå er de siste brikkene som må falle på plass for ett gjennombrudd på skrivebordet. Snakker ikke verdenherredømme-gjennombrudd, men anerkjennelse-på-skrivebordet-gjennombrudd. Dette kan utmerket skje i år slik det ligger an.

VegardAndreas

Supre nyheter! Gleder meg til dette kommer til Europa og forhåpentligvis Norge! Stå på Dell og Ubuntu!

terjejh

Computer Sweden har "snakket med" Dell i Sverige. Selv om det ennå ikke er 100% sikkert at Dell med Ubuntu dukker opp i Sverige, er sjansene tilstede når introduksjonen kommer i Europa etter sommeren.

Har noen "vekket" Dell i Norge for å få dem på banen, i tilfelle de nyter tornerosesøvnen?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer