Dell

Dell lanserer ny laptop med Linux

Dell har i USA lansert en 13 tommers laptop spesielt for utviklere, og den kan kjøpes med Ubuntu 12.04 forhåndsinstallert for USD 50 ekstra* i forhold til Windows-versjonen.

Dell satser tungt på Android

Engadget var i går reneste "Dellgadget", hele forsiden var full av mobiltelefoner fra Dell. Med unntak av en Windows 7 telefon kjører samtlige modeller Android, og det er uvanlig stor variasjon i utformingen av modellene, fra Thunder til Smoke. Flere forskjellige grensesnitt har blitt utviklet på toppen av Android, i henhold til de funksjonene som hver av telefonene har.

Dell leverer Ubuntu UEC i nettskyen

Det er en stund siden Dell og Canonical startet sitt samarbeide om nettskyen, og Dell har nå annonsert at de vil tilby support for Ubuntu UEC. Dell støtter allerede Microsoft og VMware's løsninger på dette feltet.

Ubuntu UEC er basert på Eucalyptus private cloud system som igjen bygger på Amazon's API for EC2 og S3, og Ubuntuversjonen som tas ibruk er Ubuntu 10.04 LTS.

Dell med 5" Androidmobil

Dell har "avslørt" en Androidmobil med 5" skjerm. Den krever stor lomme, men ettersom en kan regne med at det forsvinner en solid seddelbunke ut av samme lomme er det kanskje plass?

Skjermer - Apple påvirker formatet

Jeg må innrømme at jeg har en lite fetish når det gjelder skjermer og mest mulig (for meg) rasjonelt oppsett av arbeidsmiljøet. Tidligere har jeg kjørt med toskjermsløsninger, men med iMac 27" fikk jeg en ny referanse.

Mange leverandører har gått fra 16:10 til 16:9 på sine 24" skjermer, og det har de stort sett løst ved å redusere antallet pixler i høyden fra 1200 til 1080.

Dell ødelegger SAS standarden

Dell introduserer i disse dager nye RAID kontrollere, nemlig PERC H700 og PERC H800. Spesifikasjonene ser bra ut og det er ingen grunn til å tro at disse ikke skal fungere med Linux. Derimot har Dell gått til det skritt å aktivt blokkere disker de ikke selv har solgt.

Oppdatere bios firmware på Dell-maskiner

Har nettopp oppdatert bios firmwaren på min Dell Latitude D630. Startet med å laste ned oppdateringen fra Dell sine nettsider. Det var en .exe-fil. Etter å ha googlet litt rundt og forsøkt litt forskjellige ting, fant jeg omsider ut hvor vanvittig enkelt det var. En positiv overraskelse!

Her er de enkle stegene som skal til for å foreta oppdateringen:

Dell pisker opp stemningen

Acer dropper forhåndsinstallert Linux, men Dell ser ut til å spille på alle strenger for at Microsoft og Intel ikke skal føle seg trygge. Først talte Todd Finch Microsofts FUD maskineri midt i mot ved å si at returraten på Linux netbooks var tilnærmet identisk med Windows sin. Så vektla han utviklingen av ARM prosessorer, en teknologi Dell tidligere har brukt i sine håndholdte Windows Mobile enheter, og som Windows 7 neppe vil kunne støtte. I følge PC World har han også sagt om netbooks at "nær 1/3 av enhetene som selges i visse kvartaler" selges med Linux.

Lenovo og Dell med flere Linux maskiner

Lenovo har introdusert sin "e" IdeaPad S10e netbook for utdanning (studenter), som komplementerer S10 for vanlige forbrukere. S10e kan leveres forhåndslastet med SLED eller XP i løpet av November, foreløpig uvisst i hvilke regioner og land.

Dell Lanserer Mini 9

Dell har lansert Mini 9 i USA. Maskinen er en 8,9 tommers (LED, store sørgeremmer) bærbar som kun leveres med Linux. Det er knapt nok en nyhet, Asus og Acer slo Dell med god margin, og maskinen har vært ventet i lang tid. Men det er likevel verdt å markere at en av verdens største leverandører tar steget ut i et nytt marked og satser fult og helt på Linux.