Steam for Linux?

Phoronix rapporterer at de har funnet hva de anser som troverdige bevis for at spillmotoren Steam fra Valve blir tilgjengelig i Linux. Phoronix antar at Valve offentliggjør støtte for Linux i Juni 2010.

Dette betyr at spilltitler som "Left 4 dead", "Half life", "Portal" og "Counterstrike" trolig vil bli tilgjengelig for linuxbrukere.

Gode nyheter altså.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

espenbo

Det som er synd er at det typisk blir skytespill som blir tilgjengelig.
Jeg ønsker meg europa universalis og civ.
Jada jeg har prøvd freeciv. Men det blir ikke det samme...

Espen

simen

Har du prøvd dem i Wine espenbo? Ikk alltid wine er like raskt som nativt, men ikke så stort problem på spill som Civilization osv. da dem ikke krever så mye...

Spill som krever mye er best native. Andre kan virtualiseres :)

espenbo

Jepp, jeg har prøvd dem i wine.
Civ IV fungerer delvis. Men ikke men "den" patchen eller "den" wine versjonen.
Og EU3 fungerer ikke.
Jeg ønsker meg gode spill til Linux.
Det jeg har gjort for og få det er og kjøpe Linux spill.
Så jeg anbefaler folk og handle spill. eks hos [url]http://www.tuxgames.com/
Flere spill vi kjøper til Linux. Flere blir det.

Espen

Tertitten

[quote="espenbo"]Det som er synd er at det typisk blir skytespill som blir tilgjengelig.
Jeg ønsker meg europa universalis og civ.
Jada jeg har prøvd freeciv. Men det blir ikke det samme...

Espen
http://store.steampowered.com/genre/Family/
http://store.steampowered.com/genre/Adventure/
http://store.steampowered.com/genre/Casual/
Osv, jeg vil våge å påstå at steam tilbyr både det ene og det andre annet en skytespill, og utvalget er godt..
Jeg tror at mange ikke riktig innser hva steam er og hvor lite det har med HL, CS, DOD osv å gjøre.
Steam is a digital distribution, digital rights management, multiplayer and communications platform developed by Valve Corporation. It is used to distribute a large number of games and related media entirely over the internet, from small independent efforts to larger, more popular games. Steam is set apart from similar services primarily by its community features, completely automated game update process, and its use of in-game functionality. Kort og godt er det dette steam er, ikke cs, hl og pang pang pang, steam er en spill distributør hvor man kan finne det aller meste.Forresten kanskje du skulle gjøre ett søk på steam ?? http://store.steampowered.com/search/?term=europa
http://store.steampowered.com/search/?term=civ

espenbo

Dette betyr at spilltitler som "Left 4 dead", "Half life", "Portal" og "Counterstrike" trolig vil bli tilgjengelig for linuxbrukere.

Hehe, jeg vet at steam har flere typer spill en "skytespill".
Men selv om steam vil levere en linux client, betyr ikke det at alle spill produsentene vil levere linux spill. id software har levert spill til linux i lang tid. Det er sikkert flere en meg som har spill Doom på linux, dos, win, amiga osv. Også andre spill de har laget har fint kunne kjøre på andre ting en windows. Men dette er fordi spill produsenten har lagt tilrette eller utviklet selv.

Det Steam gjør bra er at de tilrettelegger for linux spill. Det er lettere for en spill produsent og få solg spillet sitt når man kan selge det igjenom Steam.
Produsenten kan sikkert også bli "presset"/oppmutret til og få spillene sine godt teste mot wine. Slik at de skal kunne fungere i Linux igjenom wine.
Dette blir mye likt gamle dos spill som idag blir solgt med Dosbox.

Håper dere ikke misforstår meg. Jeg er glad Steam kommer med en linux client. Men jeg tror ikke verden blir så veldig forandra med det første av den grunn. Dette er bare et skritt i riktig retning.

Espen

Tertitten

Litt pussig forresten, på dette forumet sa jeg for en stund siden at om det skulle vise seg at noen skulle åpne for linux som en gaming plattform så skulle det i så fall være valve som gjør det, men jeg tror fremdeles ikke at steam er nok for å få gamere til å bytte til Linux :)

Valve/steam kommer til å bli for gaming hva google er for søkemaskiner, dessverre

omaha

...men det kan ihvertfall bli et tilbud for endel linuxbrukere som også gjerne vil spille...

Jeg spiller ikke selv, så for meg personlig har det ikke noen betydning.

Har forstått det slik at det ikke er alle spill som tilbys gjennom Valve som kan kjøres med Steam, så det er mulig at den listen jeg satte opp inneholder spill som ikke vil bli tilgjengelig via steam.

Forøvrig har visstnok fjernet "linuxfilene", så det er ikke sikkert at en får mer info før Valve eventuelt går ut med den selv.

SmartViking

Dette er STORE nyheter, de at steam ikke finnes til linux forhindrer mange til a skifte til linux. Jeg gleder meg. :)

simen

Steam er jo kun en klient for installasjon av spill samt chatting osv. Steam til Linux vil ikke ha noenting å si med mindre det også blir laget spill til Steam Linux. Så får vi bare håpe at de gjør det :)

omaha

Skjermskuddet er det første (kjente) av en steamklient kjørene på Linux og ble (selvsagt) publisert av Phoronix...

omaha

Ved lanseringen av Steam for OSX melder Telegraph at Valve offisielt bekrefter en Linuxklient i løpet av de nærmeste månedene.

http://www.telegraph.co.uk/technology/apple/7715209/Steam-for-Mac-goes-l...

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=ODA1MA

Det ventes en pressemelding om dette snart.

omaha

Pressemeldingen etter sigende skulle dukke opp har ikke materialisert seg.

Tvert imot har etter sigende Valve nå uttalt at det IKKE er planlagt noen linuxutgave av Steam.

Så "Tror det ikke før jeg ser det" er kanskje en grei filosofi?

http://arstechnica.com/gaming/news/2010/08/valve-no-plans-to-bring-steam...

art3mis

Var en av dem som kjente det begynte å krible litt når jeg leste dette. Synd det ser ut til å være et skrinlagt prosjekt.

omaha

Kan være mange "gode grunner" til at de stanser en slik satsing.

Apple har nettopp gitt de "120% økning i GPU-ytelse", og jeg ser ikke bort ifra at de kommer til å bruke masse ressurser på versjoner for iPhone og iPad....

Lett for de å droppe Linux selv om de iflg kilder også bekreftet satsingen inkl referanser til Valve....

olear

Nå ble det jo aldri bekreftet fra Valve at Steam skulle komme til Linux, og Phoronix er ikke akkurat en pålitelig kilde. Så mye styr for ingenting ...

omaha

Jeg fant heller aldri en konkret uttalelse fra Valve, og jeg lette litt etter akkurat den.

Det nærmeste jeg kom var denne som ikke inneholder lenke til kilde:
http://www.telegraph.co.uk/technology/apple/7715209/Steam-for-Mac-goes-l...

Mitt inntrykk da jeg skrev om dette (en stund siden) var at Valve hadde bekreftet en linuxutgave muntlig i møte(r) med journalister/skribenter i forbindelse med lanseringen for Mac.

Når det gjelder Phoronix i DENNE saken burde de kanskje ikke ha konstantert faktum, men med Webkit, opengl, og linux kode (+ noen screenshots som en eller annen hadde tynet ut) syntes jeg igrunn de hadde nok til å kjøre en sak på det.

Jeg har ikke sett noe som tilsier at Valve ikke har jobbet med versjon for Linux. Hvordan de prioriterer på et senere tidspunkt, se det er en annen sak.

Når det gjelder Phoronix generelt ser jeg på det som en nyttig kilde. Jeg er skeptisk til noen av sammenligningene deres (performance) - Ubuntu/Intel GMA kan vel knapt defineres som et bra referanseoppsett.

De har også fått et par stikk fra utviklere. Mener det var i forbindelse med Kolvas og schedulere (BFS/CFS) +++ , men det er en stund siden så jeg husker ikke helt storyen.

olear

Såklart synd for Linux som aktuell (spill)plattform for mer kommersielle programmer/spill, men Phoronix var nok litt for kjapp på submit-knappen.

Nå skal det jo også sies at selve Steam finnes som (kommandolinje-)klient til Linux for installering av servere osv. Muligens underliggende kode (eller div) ble brukt på Mac, slik at det ble forvirringer rundt dette? Selv om Steam fungerer har jo ikke dette noe å si på selve spillene.Uansett, veldig dumt.

omaha

For meg har det jo ingen ting å si ettersom jeg ikke er "gamer" men det har forholdsvis stor betydning også for oss som ikke spiller fordi mangelen på spill er et "kronargument" dvs brukes for hva det er verdt i debatter.

Med forbehold om hvor godt de propietære driverne++ utnytter ressursene i Linux:

En spilleverandør som hadde pakket sine spilltitler med en trimmet kernel osv slik at "alt" er optimalisert for spillene de leverer burde kanskje kunne ha hentet noen fordeler mht opplevelser for spilleren?

Driverne fra ATI og Nvidia har for en stor del samme kodebase uansett platform. Men så var det Xorg+++ igjen da. 1.9 er vel første versjon noen sinne som er lansert på planlagt dato...

moma

Steam er nå offisielt [url=http://www.itavisen.no/911691/naa-er-steam-paa-linux">lansert... for Linux. Den ligger i pakkebrønnen til Ubuntu med svære rabatter på mange spill.
Kilde: http://www.omgubuntu.co.uk/2013/02/steam-added-to-ubuntu-software-center...

God anlending til å prøve noen spill? Yep!
EDIT: Den Steam-pakken finnes ikke ennå for Raring (Ubuntu 13.04). Så jeg venter. Foretrekker å bruke Raring for utvikling av noen små ting.

EDIT: Ser ut som jeg kan spille likevel. Steams webside har en [url=http://store.steampowered.com/sale/linux_release">lenke... til en installasjonsfil (.deb). Holder på å installere nå. Skal se om dette funker i Raring med mitt grafikkort.

Peteru

Har Ubuntu på min 2011-Mini (der det plutselig ble umulig å spille Portal etter en MacOS-update (og hjelpen fra Steam var som å rope i skogen),
Fikk hjelp av en dykitg Ubuntuer til å legge inn (nettopp) Ubuntu på Minien, og der funker da altså Steam, Portal og Minecraft (MC funka heller ikke all of a sudden med disse OS-updatene. Enda begge spillene funker helt glatt på en MacBook fra 2011…).
;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer