Lenovo T61p ThinkPad toppmodell sertifisert for Linux

Lenovo slapp 10. juli pressemeldingen om deres nye, bærbare toppmodell T61p ThinkPad, med forventet leveranse senere i juli måned. T61p er Lenovos hittil kraftigste bærbare og defineres som en mobil arbeidsstasjon for dataintensive oppgaver og for 3D grafikk. Den har 15,4" bredskjerm, NVIDIA Quadro FX 570M grafikkprosessor og er basert på Centrino Pro plattformen. Flere tekniske spesifikasjoner finnes i Lenovos nyhetsmelding eller svenske Datormagasinet

Med tanke på Linux er T61p, som også tidligere T60p, sertifisert for Novell SLED10. Den siste modellen har i tillegg blitt sertifisert av Red Hat og TurboLinux.

DesktopLinux og andre skriver at Lenovo synes å ha et kjærlighets/hat forhold til Linux. Så langt er der ingen Linux-side hos Lenovo for T61p (oppgradert fra T60p, der det også er en supportside). Publiseringen av Linux kunne absolutt vært bedre og forhåndssalget synes å foregå mer i det stille. På dette området har Lenovo mye å lære av Dell, som hadde en godt planlagt markedsføringsstrategi for Ubuntu Linux fra starten av.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

rocknrolf77

Dette er jo hyggelig og høre. Mye som har skjedd allerede i år ja innen linux og hardware.

Blir det nå en dell med ubuntu eller denne.... Flere valgmuligheter jo. Blir ikke lett det for en linuxbruker som bare er vant til motgang nesten når det gjelder laptop og hardware produsenter som alltid går for ms.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer