Linaro - industrigigantene satser på Linux

Fra før finnes det diverse grupperinger i industrien som samarbeider om Linux på forskjellige områder. Linaro er det siste tilskuddet, med aktørene ARM, Freescale, IBM, Samsung, ST-Ericsson og Texas Instruments. Fokuset skal være på drivere, det vil si få Linux til å fungere bedre med utstyret som disse produsentene leverer. Foreløpig er det 20 ingeniører som jobber med dette, men ifølge nettsiden vil dette tallet snart være oppe i hundre.

Dette utvilsomt en slags motvekt til Moblin, som er et Linux Foundation prosjekt, men som i stor grad domineres av Intel og har fokus på Atom. Gruppen rundt Linaro har ARM som fellesnevner, men sier likevel at de skal fokusere på generelle konsepter og at Intel er velkommen.

Dette er uten tvil veldige gode nyheter for Linux og forsterker grunnmuren for andre prosjekter, inklusive Android og Meego.

Det blir interessant å se om man klarer å holde dette samlet rundt en monolitisk kjerne som Linux, som skal skal brukes på alt fra stormaskiner til håndholdte enheter, og som i årevis har hovedsakelig har fokusert på små servere.

Funnet via ITworld

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Helt enig - meget gode nyheter.

Ved siden av drivere kan det kanskje stimulere til større fokus på optimalisering av kernel for portable enheter / bærbare / stasjonære også.

Kanskje Scheduler får litt annen fokus med økt oppmerksomhet rundt Kolvas (CFS/BFS) i tillegg til tickless kernel. Filsystemer som nilfs kan kanskje også blir mer relevante?

Et av problemene jeg håper skal løses er at man slipper lisenspenger for Exfat til Microsoft via Tuxera som ser ut til å være ubehagelig relevant for "embedded devices" og små enheter som Android osv kjører.

Grafikksystemene hadde vel også hatt godt av litt økt fokus på f.eks lavere strømforbruk.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer