Ubuntu på vei bort fra Mono?

Ubuntu distanserer seg fra Mono og de utelater F-spot fra Ubuntu 10.10. Dermed gjenstår etter alle solemerker Tomboy som eneste mono APPLIKASJON.

Misnøyen med F-spot er ikke bare monorelatert. F-spot erstattes av Shotwell. Fedora 13 har også valgt Shotwell, og de har i tillegg erstattet Tomboy med Gnote som er utviklet av en tidligere Novellansatt.

Å erstatte Tomboy med Gnote burde la seg gjøre også for Ubuntu - spørsmålet er hvor mye funksjonalitet de må porte i forhold til Ubuntu One.

Mer interessant er hvordan Ubuntu kommer til å vektlegge og monobasert funksjonalitet relatert til Evolution.

http://theravingrick.blogspot.com/2010/05/track-desktop-and-une-in-maver...

http://www.tectonic.co.za/2010/06/ubuntu-one-step-closer-to-dropping-mon...

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Tertitten

I følge canonical er vel ikke missnøyen til F-Spot mono relatert i det hele tatt?
De velger shootwell pga bedre minnehåndtering og GUI ifølge canonical selv ?
Jeg mener jeg også leste nettopp at canonical spesifiserte dette som årsaker til å bytte til shootwell samt at de også nettopp sa at det ikke hadde noe med mono å gjøre.

debianuser

Noen som vet om det vil bli mulig å overføre eksisterende F-spot database over til Shotwell uten å måtte importere alle bildene på nytt?

omaha

Det har meg bekjent også vært endel klager på tag-håndteringen i F-spot. Balansen mellom det forskjellige forholdene? Tjah si det - det er jo mange måter å flå en katt på og klagene / den uttrykte misnøye var såvidt jeg husker en blanding av argumenter.

viking60

Ser ut til å være en klar tendens:
http://techrights.org/2010/05/25/mandriva-sans-beagle/

"mono is a four letter word"

QtanJ

Det eg ikkje forstår er kvifor ein skal ha køyremiljøet til mono installert dersom det er eit lite notatprogram som rettferdiggjer det.

Mono for utviklarar bør ikkje vera installert automatisk i og med at utviklarar utan problem kan installera det sjølv.

Då står ein att med mono for brukarane. Brukarane treng ikkje mono dersom programma dei har installert ikkje treng mono. Så vidt eg har forstått så er tomboy og gnote like gode, og skil seg berre frå kvarandre med tanke på avhengigheter?

Eg har mono installert sjølv, men det er fordi eg meiner C# kan læra meg noko om programmering. Eg bruker ingen mono-program utanom når eg programmerer mono.

omaha

Det er "mange måter å selge på". Coca Cola sitter ikke og venter på at en kiosk skal føle behov for påfyll - de ringer kundene agressivt - "Push sales".

Ubuntu med Mono som en standard del av distribusjonen er kjempeviktig for utbredelsen. De fleste bryr jo seg ikke om dette i det heletatt, og "snille applikasjoner" vil derfor øke antall brukere. Jeg anser Ubuntu som mye mer viktig enn opphavet for Mono pga mye større volum og høyere andel "ferske brukere", men tror det vil skifte neste år.

Tomboy brukes med Ubuntu One, og jeg TROR det er tilleggsfunksjonaliteten i forhold til Ubuntu One som er bøygen her. Gnote ble utviklet som "proof of concept" og er portet feature for feature. Hvordan videreutviklingen ser ut har jeg ikke oversikt over. Selve applikasjonen Tomboy synes jeg har fått overdreven betydning - i KDE har jeg ihvertfall 3 applikasjoner å velge mellom for dette bruksområdet.

Personlig mener jeg at monofunksjonalitet for Evolution er viktigere - eller et større problem om du vil.

"Push" av Mono har en bakside rent salgsmessig fordi den som ikke vil ha det vil mobilisere sterkere når de ikke kan velge, og denne gruppen gir seg nok ikke så lett.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer