canonical

Canonical planlegger UbuntuPhone.

Momas blogg for 01.01.2013.
Godt nytt år til alle.

På nettsiden til Ubuntu står det "So close, you can almost touch it, something new is coming".

1356910

1,5 millioner spanske elever på Ubuntu innen utgangen av året

Den sørvestlige provinsen Andalusia i Spania deler om dagen et problem med resten av Sør-Europa: trange økonomiske budsjetter. Det er en av grunnene til at de nå går nye veier i skolesektoren for å spare penger. Canonical og Istrol (selskapet bak Ubuntu og deres lokale partner) har rullet ut Guadalinex EDU—en lokalt godkjent variant av Ubuntu for utdanningsformål—på 220 000 skolemaskiner i provinsen.

Canonical og kommersiell lisens?

I bloggen til Bradley M. Kuhn oppsummerer han Mark Shuttleworth og Canonicals utsagn og handlinger omkring lisensiering av friprog-prosjekter.

Canonical med Ubuntu Advantage enterprise support

Canonical har oppdatert sitt tilbud til enterprisemarkedet med Ubuntu Advantage. I pakken har de satt sammen et spekter av tjenester som blant annet inneholder Landscape administrasjonsverktøy og regulære supporttjenester.

Mister Canonical kontrollen over Ubuntu?

Ifølge en artikkel på Cheesemedia.net, har den nyeste utgaven av Ubuntu (9.10) flere kritiske bugs enn noengang. Den sier også at mengden småbugs har gått ned siden 8.04, men at mengden kritiske feil stadig har gått opp.

Ufri programvare og Linux

En artikkel i Linux Magazinet tar opp problematikken rundt salg av proprietær programvare for Linux. Det finnes både kommersielle Linux distribusjoner og kommersielle applikasjoner/løsninger for Linux. Media-kodeker har vært i salg også for frie Linux distribusjoner som fra Ubuntu Store eller andre.

Det kontroversielle nå er at Canonical vurderer salg av både Windows-baserte applikasjoner som Adobe Photoshop, og Apple’s iTunes gjennom sitt omdøpte Ubuntu Software Center. Wine og CrossOver fra Codeweavers antas er løsningen som skal gjøre Windows applikasjonene kjørbare på Ubuntu.
http://www.linux-mag.com/cache/7677/1.html

Canonical gir ut koden til Launchpad

Etter en lang og jevn strøm av kritikk har Canonical gitt ut Launchpad som fri programvare, nærmere bestemt under GNU Affero General Public license, versjon 3. Launchpad brukes for å holde orden på oppgaver og problemer, men i stor grad med fokus på tredjeparts prosjekter. Programmet er primært skrevet i Python og er foreløpig avhengig av versjon 2.4.

Ubuntu 9.04 "Jaunty Jackalope" kommer i dag

Ventetiden er endelig over. I dag kommer den ferdige utgaven av Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope. Denne utgaven fokuserer først og fremst på stabilitet og optimalisering, (ikke ulikt alle de andre store OS produsentene nå for dagen, Windows 7 er en "optimalisert" utgave av Vista, og Mac OS X 10.6 "Snow Leopard" er en optimalisert utgave av Mac OS X 10.5 "Leopard".)

Ubuntu Netbook Remix - for små bærbare

MobliIkke uventet viste Canonical frem den nye versjonen av Ubuntu på på årets Computex i Taiwan. Den er spesielt laget for mini-laptoper som (fremtidige versjoner av) Asus Eee og har fått navnet Ubuntu Netbook Remix.

Shuttleworth om ditt og datt

Mark Shuttleworth har fått så mye oppmerksomhet i det siste at jeg egentlig ikke hadde tenkt å lese denne, langt mindre legge den på forsiden, men eWeek har fått til et intervju der han legger frem en del interessante teorier. Mange av de er verdt å få med seg, helt uavhengig av om man er enig med mannen eller tror på hans spådommer.