Mandriva 2009.0 best på Intel Atom

Sitter du med en maskin som har Intel Atom? Da bør du lese denne artikkelen hos Phoronix som viser at det er vesentlige ytelsesforskjeller mellom distribusjonene. Med få unntak, og da spesielt Java testen, gjør Mandriva 2009.0 rent bord med grei margin det sterkt. De andre distribusjonene som testes er Ubuntu 8.10, Fedora 10 og OpenSUSE 11.1.

Test resultatet er noe overraskende siden samtlige distribusjoner kjører 2.6.27 og GCC 4.3. Det kan derfor tenkes at det er et optimaliseringsflagg for GCC eller en ekstra patch til Linux som gjør susen.

Testene kjøres på et motherboard med Intel 945GC / ICH7 og 2 Gb DDR minne. I forhold til vanlige maskiner er resultatene selvfølgelig relativt svake.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

MrKane

Øh...

Fra artikkelen:

"What we gathered from these tests conducted on the Intel Atom desktop was that Ubuntu 8.10 was generally the fastest distribution."

Ak, hvordan kommer du frem til at Mandriva er raskest?

cu

--------------------------
SuSE 11.0 med KDE4.1 , brukervennlig og intuitiv
Basert på norsk teknologi!

ak

Det er jo et godt spørsmål:

Jeg vet ikke om Phoronix sitter med noe informasjon som de ikke har gitt ut, men oppsummerer jeg det de har lagt ut så vil jeg si at Mandriva kommer ut på toppen.

Jeg teller, muligens i motsetning til Phoronix, ikke resultater der det er snakk om mindre enn 1% forskjell, det er ikke spesielt relevant etter min mening.

Side 2: Mandriva ca 3% bedre på GZip, marginale forskjeller ellers

Side 3: Mandriva best med 3 til 6%, bortsett fra SQLite hvor den havner 5% bak

Side 4: Ubuntu utmerker seg på RAMSpeed, ellers jevnt

Side 5: Mandriva utmerker seg med dårlig FFT ytelse, ellers jevnt

Side 6: Mandriva knuser på Qgears Text + Render, ellers jevnt

Side 7: Ikke relevant

Merk at RAMSpeed og Java FFT er ganske syntetiske tester. Det kan godt hende at de påvirkes av at ALUen er i bruk til skrivebordseffekter eller lignende. En kernel kompilering eller litt XML parsing ville forsåvidt vært mere interessant.

Veldig subjektivt, men alt i alt mener jeg Mandriva scorer slik i forhold til Ubuntu:
(+1) , (+3 -1), (-1), (-1), (+1) = +2

omaha

Min erfaring er at Mandriva kjører godt på "svak" maskinvare tatt i betraktning at det er en "full blown" distro. Jeg har ikke lest testen så nøye og er usikker på om testen er gjort med default settings eller om de har foretatt en enkel optimalisering av distroene. Alle distroene i testen installerer jo mer enn hva som er nødvendig på en spesifikk maskin.

Ellers er det å tilføye at det var Release Candidate av OpenSuse 11.1 som ble testet. Jeg har 11.1 RC installert, og for 2 dager siden oppdaterte jeg nokså mange pakker inkludert kernel, og etter alle solemerker kjører jeg nå 11.1 final. Etter oppdateringen oppleves ihvertfall min maskin som kvikkere og mer responsiv...

omaha

Gutta hos OpenSuse har tydeligvis bitt seg merke i artikkelen hos Phoronix.

De har følgende forklaring:

  • OpenSuse har barriærer aktivert for ext3 filsystemet av integritetshensyn
  • Intel's gamle XAA er bedre optimert enn den nyere EXA
  • Upstream X11 bug

Kilde:OpenSuse Lizards / Andreas Jaeger

BazookaAce

Jeg har en Acer Aspire One med Ubuntu 8.10. Den har Intel Atom CPU. Vil jeg merke stor forskjell hvis jeg bytter til Mandriva? Vil ikke akkurat si at Ubuntu er tregt på min Aspire One. (Har den med 1GB RAM og 160GB HDD)

ak

Sannsynligvis ikke. Merk at det i denne testen legges vekt på bakgrunnsoppgaver, når det er mennesker involvert så handler det gjerne mere om hvor fort et vindu spretter opp osv.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer