Standardisering på åpne medieformat

Iflg artikkel i digi. no har standardiseringsrådet kommet med forslag til åpne medieformat for lyd, bilde og video på offentlige nettsteder. Dette kommer i tillegg til tidligere foreslåtte standardformat for kontordokumenter.
digi.no

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

luser32

Begynner å få smaken for fornyingdep :)

Det store håpet må jo være om denne ordningen veldig snart kommer til NRKs nett-tv.

omaha

Dette er svært gode nyheter selv om tidshorisonten er drøy ;o)

Neste steg er å gjøre dette til et krav for alle som mottar offentlig støtte eller er deleid av offentligheten. Da tenker jeg på subsidierte kultur/idrettsinstitusjoner, statseide banker/posten, NSB/Ferge/Buss osv osv.

Om de kunne ha implementert PGP eller lignende for mottak av Epost med potensielt sensitiv informasjon så hadde ikke væla stådd tel påske!

olear

Veldig bra, eneste er at jeg ikke liker Theora. Uferdig og gammel teknologi, men nok om det.

ak

Ja, skulle ønske Dirac var kommet med...

Standardiseringsrådet skriver i sin innstilling at offentlige nettsteder bør få krav om å publisere multimedia på de nevnte formatene fra og med 1. januar 2012, og på alt tidligere publisert innhold innen 1. januar 2014

Jeg tror ikke dette vil få store konsekvenser, men det er jo likevel positivt at man tar problemstillingen på alvor.

omaha

De store konsekvensene får det nok ikke, men det er et viktig prinsipp og er med på å bevisstgjøre offentlige organer om problemstillingen. Det vil også fjerne endel irritasjonsmomenter, og legge (litt) til rette for økt bruk av OpenSource/Linux i offentlig sektor.

..i mellomtiden kunne vi kanskje ha sendt dem en liten fil med liberation fonter for bruk i MS Office / OOO og overtalt de til å innføre GPG?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer