microsoft

Microsoft bannlyser GPLv3 fra sin butikk

Microsoft forbyr enhver applikasjon som er lisensiert under GPLv3, eller benytter komponenter som er dekket av LGPLv3, fra å distribueres gjennom butikken som selskapet ønsker å bruke for å selge programvare til Windows Phone 7 og Xbox 360. Dette skriver Jan Wilderboer på sin blogg.

Novell solgt til Attachmate og Microsoft

Novell har blitt kjøpt av AttachMate for ca 2,2 milliarder dollar. Samtidig skal "noen intelektuelle rettigheter", verdsatt til 450 millioner, bli solgt til en gruppering som er kontrollert av Microsoft. Novell hadde ca 1 milliard dollar på bok før salget, trekker man fra disse så ble selskapet verdsatt til rundt 1,65 0,66 milliarder.

Oppdatering: I følge lenken i kommentaren var de 450 millionene inkludert i summen på 2,2 milliarder. Isåfall verdsettes Novell, uten patenter eller likvide midler, til i underkant av 700 millioner dollar.

Godt resultat for Microsoft. Eller......?

Det har vært lutter glede over Microsoft's gode resultater for Windows. Vekst på 66 prosent er ikke å kimse av, og glade debattanter har vært strålende opplagte.

Nå er det ikke spesielt vanskelig å "koke bøkene" litt slik at resultatene fremstår mer i tråd med hva man ønsker å presentere.

Det kan være flere grunner til at bedrifter gjør slikt:

Microsoft går etter Android

Få dager etter at Ray Ozzie forlot Microsoft og ba sin tidligere arbeidsgiver innse at fremtiden ikke kom til å dreie seg om arbeidsstasjoner har selskapet begynt å se på muligheten for å tjene penger på Asustek og Acer. I følge DigiTimes er bakgrunnen at disse selskapene jobber med tablets basert på Android og ChromeOS. Dette vil Microsoft forhindre og krever derfor royalties for patenter relatert til epost og multimedia. HTC betaler allerede for tilsvarende rettigheter, men i Asustek og Acer sitt tilfelle er volumene forventet å bli så lave at det virker lite sannsynlig at Microsoft gjør dette for inntektens skyld.

Reminder

Ingen bakdører nødvendig...

Det har i mange år versert rykter om bakdører i Windows. Sant eller ikke sant - de har ihvertfall en "Forensic toolbox" for "utvalgte kunder".

Det er nok ikke alle stater som får tilgang til alle verktøy. Heldigvis slipper de å lete etter bakdører - det er bare å sparke inn hoveddøren...

https://www.nytimes.com/2010/09/12/world/europe/12raids.html?_r=1&ref=ru...

Ny CEO i Nokia kommer fra Microsoft

Nokia har ikke helt uventet erstattet sjefen - Olli-Pekka Kallasvuo - som lenge har vært under sterkt press fra aksjonærsiden.

De har hentet kanadiske Stephen Elop som p.t er sjef for Microsoft's Business Divisjon. Elop har tidligere hatt ledende stillinger hos Juniper Networks, Adobe Systems og Macromedia.

Elop tiltrer 21 September.

Microsoft Vs Linux

Dette går tilbake til Microsoft og finansiering av SCO og blant spørsmålene som stilles er hvorvidt Microsoft orkestrerte SCO på et tidligere tidspunkt - dvs orkestrerte hele greia.

http://www.groklaw.net/article.php?story=20100627122353935

Hvem vil kjøpe Novell?

Så hvem kommer til å kjøpe Novell?

Microsoft?
IBM?
Red Hat?
Oracle?
Citrix?
VMware?
Private Equity/Hedgefund?

...foreløpig setter jeg en krone på EMC.....

http://www.emc.com/products/index.htm

Novell gir Microsoft ekstrabillett til HPC

Microsoft sliter i forhold til Linux generelt og Red Hat spesielt når det gjelder High Performance Computing.

Heldigvis for Microsoft har de Novell :)

http://www.itvarnews.net/news/10959/Microsoft-Novell-to-Deliver-Hybrid-O...