Moblin

SUSE Moblin introdusert

SUSE Moblin er introdusert fra Novell. Tidligere ble det annonsert at dette os-et skal komme forhåndsinstallert på noen nettbooks fra MSI, Samsung, Acer. Her en kort intro og 4 video demoer:
http://www.novell.com/promo/lp/moblin.html
http://www.novell.com/media/media.php?media=suse-moblin

Denne versjonen av SUSE Moblin er basert på nåværende Moblin 2.1. Det pågår arbeide med å integrere Moblin UI som en desktop-sesjon i kommende openSUSE 11.3 (Goblin)

Om MeeGo sier Novell:
In fact, our current efforts on Moblin v2.2 are being merged into MeeGo.com. Moblin as the core operating system platform remains largely unchanged resulting in an easy transition for Novell to the new platform.

Moblin + Maemo + Qt = MeeGo

Nokia holder pressekonferanse på MWC 2010. Med seg på scenen har de Intel, og nyheten de kan bringe er er at Nokias Maemo og Intels Moblin slås sammen.

Installfest i Tromsø

Onsdag 17. februar arrangerer Dataforeningen Troms Linux installfest i Tromsø. Faggruppe for Linux inviterer de som ønsker å prøve Linux, kanskje for første gang, til et arrangement der du kan få hjelp med installasjonen og eventuelle problemer som oppstår. Ta med laptop eller netbook. Kanskje kommer du hjem med både Linux og Windows på maskinen.

Moblin 2.1- Kompatible maskiner

Moblinprosjektet har publisert en liste over maskiner som er testet og funnet kompatibel med Moblin 2.1, og listen ser slik ut:

Netbooks:

 • Acer Aspire One ZG5
 • Acer Aspire One D250
 • Asus EeePC 901, 1000, 1000H
 • Asus EeePC 1005HA
 • Dell mini 9 (Inspiron 910), mini 10v wired networking only
 • Moblin 2.0 og Garage

  Mobli Moblin 2.0 ble offisielt lansert på fredag. Det har gått nesten et halvt år siden betaen kom ut, så det er ikke helt overraskende at utviklerne samtidig ber folk om å teste 2.1.

  Kde for netbooks

  Leste en artikkel som snakker om en egen KDE for netbooks.
  Artikkel om KDE for netbooks

  Blir spennende å se i tiden fremover med alt som kommer:

  Nokia og Intel formaliserer samarbeide om Moblin

  Som det har blitt meldt på flere nettsteder i dag har Nokia og Intel inngått et strategisk partnerskap med sikte på å utvikle teknologiområdet Smartmobil/MID/Netbook videre.

  Moblin 2.0 beta - Intel går i strupen på Microsoft

  Intel lanserte på tirsdag Moblin 2.0 beta. Prosjektet har en stund vært klar konkurranse for Windows Mobile, men nå begynner Intel å dreie siktet mot netbooks og Windows 7. Prisen på operativsystemet er viktig i dette markedet, i tillegg til at Atom er i det øverste prissjiktet og under press fra løsninger basert på ARM.

  Firefox, SUSE, Moblin, OpenOffice

  Firefox 3.5

  Ubuntu Netbook Remix - for små bærbare

  MobliIkke uventet viste Canonical frem den nye versjonen av Ubuntu på på årets Computex i Taiwan. Den er spesielt laget for mini-laptoper som (fremtidige versjoner av) Asus Eee og har fått navnet Ubuntu Netbook Remix.