windows

Wine versjon 1.2 er lansert

Utviklingslaget bak Wine har nå annonsert at versjon 1.2 er ute i det fri. Den inkluderer over 3000 feilrettinger og 23000 endringer. Hovedfunksjonaliten i den nye versjonen kan vel sies å være at Wine nå støtter 64-bits applikasjoner.

Skal Google fase ut Windows?

I følge Financial Times skal Google droppe Windows på de ansattes laptoper til fordel for Linux og Mac OS X. I følge artikkelen skyldes dette hackerangrepet selskapet opplevde i Kina, og kun unntaksvis vil enkelte få lov til å fortsette med Windows. Men det er sådd tvil om denne nyheten er riktig, Google har så langt ikke kommentert innholdet og artikkelen opererer med feil tall for antall ansatte.

Funnet via Slashdot

Maya med Red Hat og Fedora-versjon

AutoDesk har lansert 3Dverktøyet Maya 2011 for Red Hat RHEL 5.4 og Fedora. Det er 64bits-versjonen som blir tilgjengelig for Linux.

AutoDesk har valgt å ta ibruk Qt som utviklingsplatform, og de kommer til å lansere et Qtbasert SDK for plugins noe senere.

Pakkestyring for Windows

Garrett Serack har annonsert at han vil lage et pakkesystem (som RPM eller APT) for Windows. Prosjektet er helt i startfasen og har fått navnet CoApp. En av utfordringene, og målsetningene, er å få kontroll over DLLene. Det nevnes at pakkene vil produsere MSI filer, så i siste steg er det fortsatt Windows sitt "Legg til / Fjern programmer" som styrer.

LINA Software gjør det mulig å kjøre native linux app på windows og OS X.

LINA Software har nå laget et tool kit som heter The LINA Developer Toolkit, som gjør det mulig å utvikle linux applikasjoner for windows og OS X.

Det er fortsatt i beta og du må kontakte LINA Software for å få mere informasjon.

Her finner du mer informasjon om toolkitet

Windows 7 og Linux

Nå er Windows 7 ute, og alle er over styr! I Aftenposten derimot, sammenlignet anmelderen det med å pisse på seg. Det han mente var Windows over tid henger seg mer opp og blir tregere. Han mente også at Windows 7 har samme problemet. Akkurat det gjenstår se, men nå skal jeg ta opp noe av dette med Linux.

Windows 7 - like tregt som Vista?

Det er ikke til å unngå i disse dager. Artikkel etter artikkel forteller hvor mye bedre ytelse Windows 7 har sett i forhold til Vista. Felles for artiklene er at det er lite substans bak påstandene. Det er derfor god grunn til å være kritisk til en samstemt presse.

Windows og OS X like ille

Windows og OS X like ille som lukket, proprietær programvare, iflg. Richard Stallman, referert i digi.no's artikkel

WindowsXP + CentOS på Xen/SuSE

WindowsXP + CentOS virtualiserte gjester på Xen/SuSE som vert
Jeg har har nå kommet noen steg videre med mitt "Desktop virtualiseringsprosjekt", f.t basert på Xen 3.3.1/OpenSuSE 11.1 x86_64 (kernel 2.6.27.7-9-xen). Maskinvaren er hp8710w bærbar og underveis også en stasjonær Dell Precision490 arbeidsstajon.

Interoperabilitet: Windows - Linux

Hadde jeg vært nærmere skulle også jeg benyttet anledningen til å delta på følgende, gratis halvdagsseminar av Microsoft og Novell i Oslo, Torsdag 15. Januar 2009, kl. 08.30-13.30:

"Interoperabilitet mellom Windows og Linux – hvordan virtualisering kan bidra til redusert kompleksitet".